Hoppa till innehåll
december 14, 2017 / underbarahem

Nu kanske man kan ta fram sparken?

Det är så roligt att följa hur det var tidigare år och då är det bra att ha bloggen och gå tillbaka till. Kollade förra året den 13 december, då fanns det inte en gnutta snö utan det var barmark.Så såg det ut för ett år sedan och nu vräker snön ner, det finns ingen hejd på den. Men det är så vackert precis så här skall det vara på vintern och absolut på julen, perfekt för tomten att ta sig fram.

Ni måste hålla med min om att det är så mycket vackrare när det är snö, även om det är jobbigare att man måste skotta. Jag är van från det jag var lite att det alltid var snö på vintern, fast det är klart vi bodde där det alltid var mycket med snö.

När jag var liten så körde mamma mig i en sparklåda som satt på sparken, med ett plexiglas fram så det inte skulle snöa i mina ögon. Det är nog inte många som har sett en sådan eller åkt i en. Vore kul att veta om ni kommer ihåg detta fordon… hihi. Den såg ut nästan så här fast den hade ett litet fönster som skydd.

Tänk så lätt man tog sig fram i snön eller ännu bättre när det var plogat. Jag har en gammal spark som har stått undanställd i många år, det vore kul att ta fram den och få åka lite.

Ni måste hålla med om att det är kul och vackert när det är snö, ha nu en skön kväll eller ni kanske är ute och åker pulka.

Kram Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
 1. Felix / Dec 14 2017 10:55 e m

  Absolut mycket mysigare och ljusare med snö så här års. Men om du ska kunna åka spark måste det nog bli lite kallare och fint plogade vägar (utan sand och salt). Här på landet brukar det gå att åka spark en del vintrar, även om jag inte är så duktig på att ta fram den…

  Jag känner igen en sådan där åklåda, men inte på spark, utan mina föräldrar hade en liknande sidovagn med plexiglas fram på tandemcykeln. När alla barnen hade växt ur den gjordes den om till lådbil. 🙂

  Adventshälsningar
  Elisabet

  • underbarahem / Dec 15 2017 3:31 f m

   Misstänker att det inte blir något sparkåkande, de sandar alldeles för mycket här… men man kan ju hoppas. Jag tror att mina barnbarn skulle tycka att det var jätteroligt, för de tycker ju att farmor är lite tokig… hihi.
   Nu är det fredag och nästan helg, blir en hel del att göra inför julhelgen…
   Ha det bra!
   Birgitta

 2. bia / Dec 15 2017 10:04 f m

  Nog kommer jag ihåg sparklåda…har sett bilder när min bror låg i den och jag stod bredvid, hihi…
  antar att jag också legat i den vi hade ;)). Vilka tider ! stor nostalgi !…har aldrig sett den nu i moderna tider. Nu finns det så många fina vagnar med bra hjul som kör bra i alla väder ! Jag hade en till min docka också, hihi…
  Ha en trevlig helg !
  Kram

  • underbarahem / Dec 16 2017 4:56 f m

   Ja, det finns till och med skidor som man kan sätta på vagnen. Men sparklådan är mysig och vilken fart man kan få upp med sparken. Tror att jag hade en sparklåda till min lilla också…
   Ha en bra helg!
   Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

linda lii lundberg

Inredningsdesigner

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Glen Snoddas.

Glen Snoddas blandade texter.

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: