Fylld kyckling med rårakor!
Nu är det lördag igen och det är dax för ännu ett recept, men kul är det. Jag hade bestämt att jag skulle ha rårakor, men hade inte en aning vad jag skulle ha till detta. Funderade länge och tänkte att kyckling passar till det mesta, så det fick bli kycklingfilé fylld med en röra som jag gillar.
Man kan blanda det mesta och fylla kycklingen med, man tar vad man haver så blir det hur bra som helst.
6 kycklingfiléer, 1 pkt bacon (à ca 140 g), smör (att steka i)
20 marinerade soltorkade tomater, 1 kruka färsk basilika, 2 msk olja från de soltorkade tomaterna, 1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
- Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
- Mixa till en grov konsistens.
- Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket.
- Linda serrano skivor runt och fäst med en tandpetare.
- Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
- Hit kan de förberedas.
6 stora fasta potatisar, smör och matolja, att steka i, salt och peppar
- Skala och finriv potatisen och krama ur vätskan väl.
- Skala och finhacka löken.
- Hetta under tiden upp stekpannan på något mer än medelvärme.
- Smält en klick smör i pannan och tillsätt lite olja.
- Forma den rivna potatisen till fyra tunna kakor, cirka 15 cm i diameter.
- Låt dem ligga stilla och steka tills de fått fin färg och börjar bli frasiga i kanterna, i 3-5 minuter.
- Krydda med salt och peppar.
- Vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan.
Låt de färdigstekta rårakorna ligga på hushållspapper så att lite av fettet sugs upp medan du steker resten.Det var längesedan jag åt rårakor, min mamma brukade göra sådana och oj vad jag och min pappa åt… fast med lingonsylt till. Som ni ser så har jag lite annat till kycklingen, det fick bli stekt potatis och nudlar också. Om ni undrar varför så är M&M här och jag visste inte om de gillade rårakor, så bara för att göra det enkelt så blev det lite extra tillbehör… farmor och farfar: rårakor, Millian: nudlar, Milton: stekt potatis. detta brukar aldrig hända, men serverar man en annorlunda rätt så får man vika sig.
Nu är det dax att sätta sig ner och njuta framför tv:n, har vi tur så är det något bra på burken annars sover man skönt i stolen.
Ha en skön kväll i morgon är det söndag och kanske någon julmarknad på gång.
Kram Birgitta
Rårakor är så gott, min mamma gjorde det ofta, mina blev aldrig lika goda så jag slutade. Kýcklingen låter kanon!
Blev det nån julmarknad idag?
Kram Eva
Får nog också träna på rårakor, mammas är alltid bäst… hihi. Gjorde några idag på resterande potatis och då tillsatte jag lite salladslök som jag hade liggande. Lite mera kryddor och givetvis lite vitlök, de blev så goda.
Julmaten får vänta till julafton, vi är inga fantaster av julmat… men lite blir det.
Ha en underbar vecka!
Kram Birgitta