Hoppa till innehåll
november 25, 2017 / underbarahem

Fylld kyckling med rårakor!

Nu är det lördag igen och det är dax för ännu ett recept, men kul är det. Jag hade bestämt att jag skulle ha rårakor, men hade inte en aning vad jag skulle ha till detta. Funderade länge och tänkte att kyckling passar till det mesta, så det fick bli kycklingfilé fylld med en röra som jag gillar.

 

Man kan blanda det mesta och fylla kycklingen med, man tar vad man haver så blir det hur bra som helst.

6 kycklingfiléer, 1 pkt bacon (à ca 140 g), smör (att steka i)

Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor.
Ingredienser till fyllning

20 marinerade soltorkade tomater, 1 kruka färsk basilika,  2 msk olja från de soltorkade tomaterna, 1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 200°C.
Fyllning:
  1. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
  2. Mixa till en grov konsistens.
  3. Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket.
  4. Linda serrano skivor runt och fäst med en tandpetare.
  5. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form.
  6. Hit kan de förberedas.
Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.
Sås till kycklingen:
Rör samman 2 dl sweet chilisås med 2 dl matlagningsyoghurt och 1/2 dl tacosås (för 6 port).
Rårakor:

6 stora fasta potatisar, smör och matolja, att steka i, salt och peppar

  1. Skala och finriv potatisen och krama ur vätskan väl.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta under tiden upp stekpannan på något mer än medelvärme.
  4. Smält en klick smör i pannan och tillsätt lite olja.
  5. Forma den rivna potatisen till fyra tunna kakor, cirka 15 cm i diameter.
  6. Låt dem ligga stilla och steka tills de fått fin färg och börjar bli frasiga i kanterna, i 3-5 minuter.
  7. Krydda med salt och peppar.
  8. Vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan.

Låt de färdigstekta rårakorna ligga på hushållspapper så att lite av fettet sugs upp medan du steker resten.Det var längesedan jag åt rårakor, min mamma brukade göra sådana och oj vad jag och min pappa åt… fast med lingonsylt till. Som ni ser så har jag lite annat till kycklingen, det fick bli stekt potatis och nudlar också. Om ni undrar varför så är M&M här och jag visste inte om de gillade rårakor, så bara för att göra det enkelt så blev det lite extra tillbehör… farmor och farfar: rårakor, Millian: nudlar, Milton: stekt potatis. detta brukar aldrig hända, men serverar man en annorlunda rätt så får man vika sig.

Nu är det dax att sätta sig ner och njuta framför tv:n, har vi tur så är det något bra på burken annars sover man skönt i stolen.

Ha en skön kväll i morgon är det söndag och kanske någon julmarknad på gång.

Kram Birgitta

2 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Nov 26 2017 6:51 e m

    Rårakor är så gott, min mamma gjorde det ofta, mina blev aldrig lika goda så jag slutade. Kýcklingen låter kanon!
    Blev det nån julmarknad idag?
    Kram Eva

    • underbarahem / Nov 26 2017 7:02 e m

      Får nog också träna på rårakor, mammas är alltid bäst… hihi. Gjorde några idag på resterande potatis och då tillsatte jag lite salladslök som jag hade liggande. Lite mera kryddor och givetvis lite vitlök, de blev så goda.
      Julmaten får vänta till julafton, vi är inga fantaster av julmat… men lite blir det.
      Ha en underbar vecka!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annasskrivande

Annasskrivande

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Yasmine Johansen

mamma till Dennis och Angelina

Emmasvackrating

En blogg om återbruk och hållbarhet

Sweetwords By Mirre

Mina tankar i text och bild

Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

And then there was !

Life is not about waiting for the storm to pass… It’s about Learning To Dance In The Rain.

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

Norstenfoto

Fotografera som hobby!

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

%d bloggare gillar detta: