Lite lätt mat inför den goda julmaten!
Nu är det snart jul och då vankas det julmat i massor, skojar bara här tar vi det lugnt med julmaten. Men det kan vara bra att ladda lite inför julen ändå och det får bli lite smalmat ett tag, en kycklingsallad med parmaskinka och vitlöksbröd är inte helt fel.
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 msk färsk oregana grovhackad, 1 msk olivolja, 1 förp tagliateller, 1 st gul paprika, 4 st tomater, 1/2 gurka 200 gr grekisk fårost 1 dl svarta oliver med eller utan kärnor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär kycklingen i stora bitar. Blanda dem med salt, peppar, oregano och olja.
3. Hetta upp en stekpanna och bryn bitarna hastigt runt om.
Lägg över dem i en långpanna.
4. Låt kycklingen eftersteka i mitten av ugnen ca 10 minuter.
5. Koka pastan.
6. Kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i stora bitar.
Skär osten i bitar.
7. Blanda ihop dressingen i en liten kastrull och värm.
8. Låt pastan rinna av. Blanda den med kycklingen, grönsakerna, oliver, osten och dressingen på ett stort fat.Rostar lite på parmaskinka tillsammans med vitlöksbrödet, det blir så gott. Sallad är gott och det går att varieras i det oändliga, man blir så skönt mätt. Är kycklingen lite varm också så mättar det ännu mera.
Ha nu en skön tisdagskväll!
Kram Birgitta
Det ska jag prova. Låter gott. Tack för receptet!
Pasta sallad och kyckling är alltid gott. Fast julmaten är också god, men inte för mycket.
Älskar julmaten men äter det inte hela julen. Börjar med julbord redan på lördag!
Låter gott! Sitter och letar runt bland dina recept, ska vara ledig i fyra dagar och måste bestämma vad vi ska ha för mat så jag kan handla imorgon. Julmat äter vi dan före julafton och julafton, sen blir det ”vanlig” mat. Man kan inte äta sig mer än mätt.
Kam Eva
Samma här är ledig i fyra dagar, så vi får se vad vi skall hitta på. Det finns så mycket gott på ett julbord, men det kan bli lite för mycket också. Hoppas på fint väder i helgen, dax att sätta upp ljusslingorna.
Ha ett skönt slut på veckan!
Kram Birgitta