Skip to content
oktober 14, 2017 / underbarahem

Underbart god renskavsgryta!

Idag har det varit lite grått, men det går att vara ute i alla fall.. på med passande kläder bara. M&M har både varit ute och fixat inne, det blev ett antal pärlplattor gjorda… Mille satt i tre timmar och pärlade, Milton hade inte riktigt samma tålamod… men han är inte fem år än, som Millian säger.

Idag blev det lite vilt i gryta, den innehöll renskav… mums.

Smaklig måltid!

2 pkt renskav, 1 st gul lök hackad, 3 st vitlöksklyftor pressade, 2 st rejäla nävar färska kantareller eller färska champinjoner (skiva champinjonerna), 5 dl grädde, 2,5 msk viltfond med kantarell1 msk soja, 1 msk smör, lite persilja

  1. Ner med smör i en rejäl stekpanna.
  2. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på.
  3. När skaven är fräst och genomstekt lägger du i lök, vitlök och svamp.
  4. Steker lite till.
  5. Kanske lite mer smör om det blir torrt.
  6. På med grädde och sedan är det bara att börja krydda för allt vad tygen håller.
  7. Låt allt puttra i tio minuter ungefär.
  8. Klipp persilja över och servera.

Till detta serverade jag Pankostekt klyftpotatis och rönnbärsgelé, det blev tummen upp för rönnbärsgelé… M&M hade nog ätit upp hela burken om de fått.

Nu är det Pippi Långstrump som gäller i kväll också, det är kul att uppleva gamla minnen. Man är alltid barn på nytt när man har de små godingarna här, det var nog många år sedan jag såg Pippi på tv och gjorde pärlplattor… men kul är det.

Det blev mat över som vanligt, men jag visste det och jag kommer att ha renskaven i tunnbröd med lite extra lök till. Perfekt på skogspromenaderna när man blir lite hungrig.

Nu önskar jag Er en härlig lördagskväll och en mysig söndag!

Kram Birgitta

 

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Okt 14 2017 6:38 e m

    Det var längesen vi hade renskav, maken gillar det inte, ska passa på när han inte är hemma!
    Pippi och alla andra Astridfilmer är underbara, tur man ar barnbarn så man får njuta av dem.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Okt 14 2017 7:06 e m

      Det är härligt att höra de små godingarna skratta hjärtligt åt Pippis hyss.
      Kram Birgitta

  2. Petra / Okt 15 2017 8:52 f m

    F´låt att jag inte tittat in här på länge. Det har blivit lite dålig med det mesta nu när jag håller på att byta jobb och är supertrött när jag kommer hem.
    Mmm, vad gott. Tänk om man kunde sticka in handen och hämta en portion 😉
    Ha det bäst, fina Birgitta.
    Kram Petra

    • underbarahem / Okt 15 2017 4:36 e m

      Har tittat in hos dig och ser att du håller på med att måla… så duktig du är. Här blir det mest måla och pärla med mina små godingar. Gör inlägg nästan varje dag, men har lite svårare att hinna med och kolla bloggar… är borta ca 11 timmar varje dag.
      Så kul att byta jobb, men jag förstår att det tar på krafterna allt nytt att lära. Jag har fortfarande inte bestämt mig vad jag vill göra😂
      Har gjort rätter med renskav förut, men den här var enkel och god… perfekt på varm smörgås också.

      Lycka till med nya jobbet!

      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: