Skip to content
augusti 3, 2017 / underbarahem

En regnig dag då blir det kantarellsmörgås och blåbärspaj!

Vilken tur att det blev stranden går, för idag öser det ner. Vi hade en underbar dag hos vänner, tänk så fort tiden går när man har trevligt och jag tror att M&M tänker på detta när hösten kommer… för givetvis var de små godingarna med.

Vad gör man då när regnet öser ner jo, det fick bli rensning av kantarellerna som vi plockade och sedan en blåbärspaj. Först så får kantarellerna steka med hackad lök så att vattnet i svampen försvinner och löken blir mjuk.Sen när det bara att krydda och givetvis ett uns socker det tar fram den goda kantarellsmaken och sedan minst 3 dl grädde som får koka in… mums.Så är det bara att rosta lite bröd och sätta sig ner och avnjuta detta underbara, som bara är att gå ut och hämta i skogen… hihi.Efter detta blev det kaffe och blåbärspaj, till pajen en klick grädde. Den här pajen är perfekt till andra bär också, den är lättarbetad och smidig. Jag har visat denna pajen förut, men den är så god och lättgjord så det får bli flera gånger.

Ett ägg, en och en halv dl socker, ett hg smält smör, tre dl mjöl, två tsk bakpulver.

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Smält smör.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Blanda sedan allt och rör om till en deg.
  5. Smörj en pajform och tryck ut deg i botten.
  6. Häll på blåbär och sockra efter behov, gör ett galler ovanpå.
  7. Grädda i 200 grader ca 15 min.

Servera med vispgrädde eller vaniljvisp. Njut!

Detta gör man en regnig dag hemma hos oss, kan nog bli något mera bakat.

Många kramar från Birgitta

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Aug 3 2017 6:14 e m

    Kantareller är så himla gott! Idag har det regnat hela dagen mer eller mindre så jag hoppas det ska bli lite kantareller på mina specialställen. Blåbären är sällsynta i år, det har varit alldeles för torrt.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Aug 3 2017 7:33 e m

      Nu har det regnat, så hoppas på mycket kantareller. Gillar inte att plocka bär, så det är bara att hoppas att L tar en hink och beger sig ut i skogen… fast blåbärspaj gillar jag att göra.
      Kram Birgitta

  2. bia / Aug 4 2017 12:00 e m

    Mums för paj !…vi hade kräftskiva i tisdags och mannen gjorde en västerbottensost paj och en hallonpaj (egen plockade)….och så åt vi massor av kräftor, äskar´t. Jag gör aldrig pajer, men som sagt mannen gör ;))……ha det gott och trevlig helg !……….regn här !!
    Kram bia

    • underbarahem / Aug 5 2017 6:01 f m

      Jag gillar pajer både matiga och söta pajer, perfekt bjudmat tycker jag. Har gjort västerbottenost paj, kanon god. Hoppas på sol idag…
      Kram Birgitta

  3. petrasparlor / Aug 6 2017 8:28 e m

    Mmmmmm va gott.
    Älskar både kantareller och blåbärspaj 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Aug 7 2017 2:18 f m

      Har varit lite dålig på att leta kantareller, får ta tag i det.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: