Skip to content
juli 22, 2017 / underbarahem

Kycklinglårfile med chili och kaffesmak till detta rostad potatis!

Ännu en härlig dag på semestern, jag är förvånad… solen skiner och det är härligt. Först lite lördagsfixande sen åkte vi och hämtade godingarna, det blev lite legobyggande när vi kom hem… en helikopter blev det. Sen var det dax att börja med maten, det blev grillat härligt när solen skiner. 

Kycklinglårfilé med chili och kaffemarinad

Marinad:

3/4 dl rapsolja, 3/4 msk snabbkaffepulver, 1 msk finhackad urkärnad chilifrukter (t ex spansk peppar), 1 1/2 vitlöksklyftor, 3/4 msk tomatpuré, 3/4 msk kinesisk soja, 3/4 msk sambal oelek, 1/2 tsk rosmarin, 3/4 msk flytande honung, 3/4 tsk salt

Putsa köttet.

Gör så här:

  1. Blanda marinaden väl så kaffepulvret löses upp i en bunke.
  2. Lägg ner köttet.
  3. Låt marinera ca 2 timmar i kylen, blanda runt efter halva tiden. ‡‘
  4. Grilla

Rostad färskpotatis

Ingredienser
20-25 mindre färskpotatisar, 2-3 msk olivolja, salt

Gör så här:

  1. Tvätta potatisen, färskpotatis tvättar jag med vattenslangen ute i en hink.
  2. Torka av dem och lägg dem i en ugnsform.
  3. Ringla över olivolja och strö över salt.
  4. Sätt in i ugnen på 180-200 grader tills potatisen är färdig.
  5. Känn med en potatissticka. (ca 30-45 min i ugn beroende på strl)

Pesto
1 kruka färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor (smaka av)
3/4-1 dl rapsolja
80-100 g riven parmesan
några droppar citronsaft
salt / svartpeppar, efter smak

Gör så här
Tvätta potatisen, färskpotatis tvättar jag med vattenslangen ute i en hink.
Torka av dem och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över salt. Sätt in i ugnen på 180-200 grader tills potatisen är färdig. Känn med en potatissticka. (ca 30-45 min i ugn beroende på strl)

Gör under tiden peston.
Knipsa av basilikan, lite stjälk går super att ha med. Tvätta av den och lägg den sedan i en skål som går att mixa i, typ cylinder. Tillsätt vitlök och olja, mixa slätt. Rör sedan ner riven parmesan och smaka upp med citronsaft, salt och peppar.
Blir peston för lös, riv i mer parmesan. Blir peston för fast, rör i mer olja.
Smaka av och smaka upp som du vill ha den!

När potatisen är klar i ugnen, ta ut den. Lägg den i en uppläggningsskål och blanda samman med peston innan servering. Extra delicious blir det såklart när man river massa härlig parmesan uppepå!

Fetaost kräm

Ingredienser
150 g fetaost, ett paket
1/2 vitlöksklyfta, pressad
2 dl crème fraiche
1/2 tsk finhackad basilika
Salt & peppar efter smak

Gör så här
1. Mosa fetaosten med en gaffel i en skål eller djup tallrik.
2. Pressa i vitlök och rör ner 2 dl crème fraîche samt finhackad basilika.
3. Känn efter och tillsätt mer crème fraîche om krämen känns för ”torr”.
4. Smaka upp med salt & peppar och ställ svalt till servering.

Önskas en slät kräm så går det super att mixa med en stavmixer. Men vänd då i färska kryddan i slutet.

Allt grillat ser nästan likadant, men man kan mixtra med smaken och göra olika marinader… så känns det annorlunda varje gång. Det finns oändligt mycket man kan hitta på, bara att ta det man gillar.

Nu blev det en snabb vända i duschen med de små godingarna, små smutsiga sommarfötter är härligt men inte i sängen. Solen skiner fortfarande ute, men de små godingarna har tagit sin godslåda och farfar och gått upp till tv:n. Det är skönt att varva ner innan sängdax, misstänker att de kommer att sova länge i morgon… som vanligt.

Ha nu en underbar kväll!

Många kramar från Birgitta

 

 

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. bia / Jul 23 2017 7:56 e m

    Åhh så mycket gott du alltid gör !!
    Hoppas din helg varit bra och ha en fortsatt fin vecka, med förhoppningsvis mycket sol och värme !
    Kram bia

    • underbarahem / Jul 24 2017 4:50 f m

      Tackar, här har varit fint hela första semesterveckan hoppas på fortsättning.
      Du får också ha en härlig vecka!
      Kram Birgitta

  2. Anette Andersson / Jul 23 2017 8:26 e m

    Ohhh så gott det ser ut. Kram Anette

    • underbarahem / Jul 24 2017 4:52 f m

      Det är kul med lite annorlunda smaker och fetaost krämen är väldigt god!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: