Skip to content
juni 24, 2017 / underbarahem

Krämig kycklingpaj med smak av ajvar relish och bacon!

Idag har det varit fint väder, moln och sol om vartannat. Har varit i växthuset och pysslat lite, tagit sticklingar av olivträden… brukar ha tur med dem. Jag har även bundit upp gurkor och tomatplantor, de växer så det knakar. Hoppas att det blir mycket, det ser lovande ut. Det blir perfekt när M&M kommer, då kan de ta gurkor som de gillar.

Efter all god mat och tårta på midsommarafton så får det bli en kycklingpaj, perfekt när man inte vill äta så mycket och det är snabbt och enkelt.

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 150 g smör eller margarin, 2 msk kallt vatten

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och matfett i en matberedare.
  2. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll.
  3. Ställ i kylen i ca 10 minuter.
  4. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diameter.
  5. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt i 225° ca 10 minuter.

Fyllning: 4 kycklingfiléer, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 2 msk smör eller margarin, 1 purjolök, 1 valfri paprika, 140 g tärnad bacon, 2 msk smör

Gör så här:

  1. Putsa kycklingfiléerna, salta och peppra.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn filéerna.
  3. Flytta över kycklingen till en smord eldfast form och stek vidare i ugnens mitt i 225° ca 15 minuter.
  4. Skiva kycklingen.
  5. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  6. Kärna ur och tärna paprikan.
  7. Hetta upp matfettet och stek lök, bacon och paprikan blanka utan att det får för mycket färg.
  8. Spara lite bacontärningar till garnering.

Äggstanning: 2 dl gräddfil, 1/2 dl ajvar relish, valfri styrka, 3 ägg, 3 dl vispgrädde, 2 dl riven lagrad ost, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda samman samtliga ingredienser till äggstanningen.
  2. Fördela lökfräset i det förgräddade pajskalet.
  3. Häll halva mängden stanning över och fördela den skivade kycklingen i stanningen.
  4. Häll på resterande mängd äggstanning, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner.
  5. Grädda pajen strax under ugnens mitt i 225° ca 35-40 minuter.
  6. Pajen ska ha stannat helt och fått fin färg.

Garnera med kryddgrönt, lite stekt bacon och en rostad tomatkvist.

 

Dagarna går väldigt fort, men det är två lediga dagar kvar… får se vad de har att erbjuda. Kan bli en tur till Göteborg för att se vad som finns där och samtidigt hälsa på släkting.

Men i morgon blir det nog gräsklippning, varannan eller var tredje dag blir det en tur med gräsklipparen… Upptäckte att jag måste plantera om några lådor, fick en rosa ros fast den skulle ha varit vit…

Önskar Er alla en skön midsommardags kväll!

Många kramar från Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. anette / Jun 24 2017 8:44 e m

    Mums låter gott. Kram Anette

    • underbarahem / Jun 25 2017 2:58 f m

      Den middagen var precis lagom med en sallad till…
      Kram Birgitta

  2. bia / Jun 25 2017 12:12 e m

    Paj kan liksom aldrig bli fel….gillar paj särskilt broccoli paj 😉
    Ha en fortsatt fin söndag !
    Kram bia

    • underbarahem / Jun 25 2017 4:01 e m

      Håller med dig, gillar också paj… alla sorters.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: