Skip to content
juni 17, 2017 / underbarahem

Helgrillad fläskkarré och örtslungas potatis!

Spännande nu skall vi testa appen, jag menar grilltermometern… oj så många sladdar. Men det måste bli bra, det är ju datastyrd… hihi.

Detta kräver två smarta datakillar, kul när alla är engagerade.
1 kg fläskkarré
Rub:
1½ tsk salt, 1 tsk pepparmix, ½ tsk vitlökspulver, 1 tsk franska örter, 1 tsk paprikapulver, 1 krm spiskummin, 1 krm chilipulver, 1 dl flytande honung
  1. Ta fram köttet i god tid innan grillning, minst 1 timma.
  2. Blanda samman ingredienserna till ruben och gnid sedan in hela köttbiten med kryddblandningen.
  3. Låt sedan köttbiten ligga och dra åt sig smakerna innan grillning.
  4. Strålningsvärme från sidorna.
  5. Låt köttbiten få en stekyta.
  6. Vänd sedan köttet och stek det på andra sidan, under tiden pensla den färdigbrynta sidan med hälften av honungen.
  7. Vänd sedan köttbiten ännu en gång och pensla med resten av honungen.
  8. Lägg sedan fläskkarrén så att den inte ligger över direkt glöd och låt den sakta stekas på indirekt värme.
  9. Under tiden som köttet stekt är det bra att vända det en gång efter halva tiden då honungen lätt kan göra att köttet blir lite bränt på ytan.
  10. När karrén nått en kärntemperatur på 70 grader (vilket för mig tog ca 70 minuter), använd stektermometer så att du vet att köttet är klart, lyft då av den från grillen och låt den vila minst 10 minuter så att köttet kan ”stanna av”.
  11. Om man skär den för tidigt kommer köttsaft att rinna ut och den blir inte lika saftig.
  12. Denna vilotid gör även att de sista graderna fram till 72 grader uppnås, en rekommenderad stektemperatur för fläskkött som gör att bakterier avdör.

Örtslungas färskpotatis:

900 g färskpotatisar, 1 citron, 1/2 kruka dill, 1/2 kruka gräslök, 1/2 kruka körvel, 1 dl rapsolja, salt och peppar

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Tvätta och riv skalet av citronen.
  3. Skär örterna grovt och blanda med citron raspet.
  4. Blanda potatis, olja och örter, smaksätt med salt och peppar.

Jag undar om det inte var potatisen som var godast, enligt Milton… han ville bara ha mer. Härligt när de små äter med god aptit och så är det ju lördag till efterrätt blir det lite sega nappar.

Nu blir inte det här inlägger längre, solen skiner och altanen är fortfarande väldigt inbjudande.

Ha en skön lördagskväll och en härlig söndag.

Många kramar från Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: