Skip to content
juni 14, 2017 / underbarahem

Damm, fiskar, ljudet av ett vattenfall och en god vegetarisk gratäng!

Sköna underbara juni månad, solen skiner och det är så härligt. Idag när jag kom hem från jobbet satte jag mig vid dammen med ett glas rosé, kan det bli bättre. Vattenfallet porlar och fiskarna fick mat, de har inget speciellt bordsskick men okej de är mysiga att se på.Min yngste son gillar gamla prylar och sådant med historia, så det blev ett hjul från den gamla kvarnen i Sexdrega.

Men nu till det som jag hade tänkt att skriva om, en god vegetarisk rätt. En broccoligratäng med smak av vitlök… mums.

Ingredienser:

400 gram broccoli, 2 st ägg, 2 dl grädde, 100 gram philadelfiaost, 100 gram keso, 150 gram fetaost, peppar, oregano eller basilika, vitlök efter smak, 1 dl riven ost

Gör så här:

  1.  Smörj en ugnsfast form.
  2. Lägg broccolin i botten i ett jämnt lager. (Använder du färsk broccoli måste den förvällas i ca tio minuter, använder du frusen broccoli räcker det att skölja den under varmt vatten, eller ta fram den en timme innan.)
  3. Vispa ihop äggen med grädden, blanda i ostarna och krydda blandningen efter smak.
  4. Häll blandningen över broccolin och bred den rivna osten över.
  5. Grädda i 200 grader i 20 minuter.

Tänk så fort det går med årstiderna, det gäller att njuta så mycket man kan. Sommaren är en underbar tid och trädgården lyser med sin prakt…

Ha en underbar kväll!

Många kramar från Birgitta

 

 

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jun 14 2017 6:46 e m

    Åh, så gott, jag är galen i broccoli! Och de små gillar det också – men kanske inte i gratäng, de är inte så förtjusta i gratänger men de lär sig nog
    Ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Jun 14 2017 6:56 e m

      Den är väldigt god och känns bra att det inte är kött i den, det händer alldeles för sällan en köttfri dag👍
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: