Skip to content
juni 3, 2017 / underbarahem

Dragonmarinerad fläskytterfilé med Grekiskpotatis och grillat vitlöksbröd!

Nu är det en härlig tid, man kan vara ute väldigt mycket och det gäller att passa på att grilla. Det smakar alltid bättre att äta ute, det är något konstigt med det.

Ida gjorde jag en marinad som jag brukar göra men tillsatte en del kryddor, bland annat ganska mycket dragon och gräslök. Det blev lite extra smak på köttet, det fick ligga och gotta sig i många timmar.

Det är perfekt med en stor grill, så att man kan hålla maten varm i väntan på en del maträtter.

Fläskytterfile efter hur många gäster du har.

Marinaden:

  1. Blanda ihop olja, skalad pressad vitlök, dragon, chilisås, teriyaki, soja, hackad gräslök och ströbröd idag valde jag pankoströbröd.
  2. Jag inga mått, utan häller i efter smak och tycke.
  3. Häll marinaden i dubbla plastpåsar, lägg ner köttet och förslut påsen.
  4. Marinera i 2 timmar. Vänd filén några gånger under tiden.
  5. Ta upp och torka av filén.
  6. Grilla den 25-30 min.
  7. Vänd köttet några gånger så att det blir jämt grillat.

Ingredienser:

1 1/2 kg fast potatis, 2 dl riktigt god olivolja, 1 1/2 dl vatten, 2 st citroner , 4-5 tsk torkad oregano,salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär varje potatis i fyra klyftor.

  1. Lägg potatisen på en plåt/ugnsform med höga kanter.
  2. Slå på olivolja och vattnet över potatisarna.
  3. Pressa citronerna och blanda ner citronsaften.
  4. Rör runt potatisarna med händerna så att all vätska fördelar sig väl.
  5. Krydda med oregano, salt och peppar och rör runt.
  6. Ställ in plåten/formen i nedre delen av ugnen.
  7. Grädda i 20 min och rör därefter om potatisen.
  8. Låt gå i ugnen ytterligare ca 30-40 min, eller tills potatisen mjuknat.
  9. När potatisen mjuknat kan man sätta ugnen på grilläge, öka till 225 grader och flytta upp plåten högre upp.
  10. Grilla då potatisen i ca: 10 min. Detta för att få en knaprig yta.

Vitlöksbröd:

Grillat vitlöksbröd är en perfekt aptitretare innan den grillade middagen blir klar!

  1. Ta några skivor gott bröd, typ ciabatta.
  2. Droppa över olivolja på brödskivorna.
  3. Lägg dem på grillen och grilla hastigt på båda sidor.
  4. Gnid sen in en ituskuren vitlök i brödet, strö över flingsalt, för att sen servera!

Fast egentligen är det ganska tokigt, man lagar maten i flera timmar och äter upp den väldigt fort. Men man sitter ju kvar en stund och njuter, det är mysigt det också.

Nu skall jag ta reda på resterna, för det blir det alltid… lagar som vanligt för mycket.

Ha en underbar kväll!

Många kramar från Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jun 3 2017 6:34 e m

    Så gott! Vi hade också fläskytterfile på grillen idag men jag hade glömt att marinera för vi hälsade på svärdotterns morfar. Fick ta rub och lite kryddor så det blev bra. Serverade kokt potatis, hackade massor av vitlök och smält smör och hällde över potatisen. Härligt för oss vitlöksälskare! Och en sås av creme fraiche och ädelost, oj så vi åt!
    Ha en fin pingst!
    Kram Eva

    • underbarahem / Jun 3 2017 7:03 e m

      Så gott det låter, härligt med grillkvällar. Jag bara älskar vitlök, kan äta det nästan till vad som helst. Vitlöksbröd är hur gott som helst, eller nanbröd som vi också har till grillat. Hade ett snabbt besök av godingarna, men de hann med en hel del.
      Ha en fortsatt härlig helg!
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Jun 5 2017 10:53 e m

    Inte fel att laga för mycket mat ibland, då kan det ju blir det goda matlådor till dagen efter.

    //Petra

    • underbarahem / Jun 6 2017 5:26 f m

      Ibland smakar det ännu bättre när man värmer det…
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: