Skip to content
maj 27, 2017 / underbarahem

Indiska kycklingspett och krämig potatissallad!

Ännu en otroligt fin dag och det var faktiskt premiärdoppet idag, även för M&M det blev Hofsnäs en underbar plats. Sen blev det grillat hemma hos oss, så nu kommer ett grillrecept enkelt men gott. Lite indiskt blev det, fast en alldeles svensk potatissallad…

 

 

Här har vi M&M som gör sitt premiärdopp, jag blev inte med på bild… men tro det eller ej, jag var först i. Det är en underbar plats, med både bad, fika och om man vill så kan man äta väldigt god mat. Givetvis så kan man köpa något i Saluhallen eller något fin i hembygdsgården. Varför inte passa på att ta en promenad runt udden, ett väldigt fint promenadstråk. Fast när det är så här varmt så ligger man helst vid stranden…

Så när vi kom hem var det bara att sätta på grillen för här vankas det grillat…

Grillat är egentligen en väldigt enkel mat och väldigt gott.

Indiska kycklingspett:

600 g kycklingfiléer eller kycklinglårfilé, 1 1/2 dl matlagningsyoghurt, 2 tsk garam masala, 1 tsk färsk riven ingefära, 1 tsk gurkmeja, 1 krm kajennpeppar , 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Börja med att blötlägga 12-14 spett i vatten om du använder träspett (för 4 port).
  2. Putsa filéerna och skär dem i långa bitar.
  3. Smaksätt yoghurten med garam masala, ingefära, gurkmeja och kajennpeppar.
  4. Lägg kycklingbitarna i blandningen.
  5. Låt marinera minst 1 timme i kylen.
  6. Trä kycklingen på spetten.
  7. Lägg på övre delen av grillen

Krämig potatissallad:

500-600 g färskpotatis, 1 dl lättkvarg, 1,5 msk chilimajonnäs (se recept nedan), 1/4 st röd chilifrukt, 5 st soltorkade tomater (utan olja), 1 tsk chilisås, färsk gräslök
, chiliflakes, salt

Chilimajonnäs:

  1. 1 st äggula, 1,25 dl rapsolja
, 1/2-1 msk vitvinsvinäger, 1/2 tsk fransk senap eller dijonsenap, chilipulver, salt
  2. Vispa samman äggulan, senapen och vinägern till majonnäsen.
  3. Häll sedan i oljan droppvis under konstant vispning tills majonnäsen blivit tjock.
  4. Smaka av med chilipulver och salt och låt sedan stå kallt.

 

  1. Koka potatisen med skalet på och låt sedan kallna.
  2. Hacka under tiden de soltorkade tomaterna och finhacka chilin.
  3. Blanda kvarg, majonnäs och chilisås med tomaterna och chilin.
  4. Smaka sedan av med chiliflakes, salt och nedklippt gräslök.
  5. Skala och skiva potatisen i valfri storlek och blanda sedan samman med såsen.
  6. Låt stå kallt minst 20 min innan servering så att potatisen hinner dra åt sig alla smaker!

Avokadoröra:

2 st avokado, 1 dl crème fraiche , 2 msk taco sås, 2-3 st vitlöksklyftor, chilipulver, salt och malen vitpeppar

  1. Skala och hacka avokadon, lägg alla ingredienser i en liten bunke.
  2. Mixa allt till en slät sås.
  3. Låt stå i kylen 15 minuter innan servering.

Nu hinner jag inte skriva mera, måste ut till M&M som fortfarande är ute med farfar i kvällssolen… helt enkelt underbart.

Ha en underbar kväll!

Många kramar från Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Maj 28 2017 5:44 e m

    Ännu ett recept jag ska prova!
    Jag vann, jag tog premiärdoppet förr helgen!
    Kram Eva

    • underbarahem / Maj 28 2017 5:46 e m

      Oj, det måste ha varit kallt🤗 Men nu när det är gjort så kommer det att bli många flera dopp i sommar.
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Maj 29 2017 7:21 e m

    Du inspirerar alltid med så mycket trevlig mat.
    Och det ser alltid så gott ut.

    //Petra

    • underbarahem / Maj 29 2017 7:44 e m

      Jag gillar att laga mat och testa olika ingredienser och smaker. Just nu försöker jag hitta på några goda grillrecept… svårt, vill inte göra det vanliga.
      Birgitta😂👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: