Skip to content
maj 18, 2017 / underbarahem

Nu är det fullt hus… i växthuset!

Nu är det verkligen fullt i mitt växthus av växter som skall stanna där och växter som skall planteras ut. Det har varit otroligt varmt idag, men det är ju det här vi har väntat på. Jag gillar detta, att kunna se när det växer och hur bra växterna trivs i sol och värme. Igår var jag till Blomsterlandet efter en intensiv dag på jobbet, passade då på att köpa lite perenna växter… vi plockade ju bort en hel del.

Det blev en astillbe som trivs lite skuggigt.

Mycket vacker och tålig perenn som blommar rikligt med luftiga, kolvlika blommor.Trivs bäst på halvskuggiga platser, men kan även stå i sol. Passar bra att plantera vid dammar. Bra som snittblomma. Kan delas på våren.Det blev en vit löjtnantshjärta, har aldrig haft en vit men det skall bli kul att testa.

En riktigt klassisk trädgårdsväxt! Trivs bäst i halvskuggigt, skyddat läge i väldränerad, mullrik jord. Passar utmärkt i blandade rabatter. Vissnar ner efter blomningen och kommer tillbaka nästa år. Bra som snittblomma.Det blev tre vita solhatt trodde jag, en av dem var röd… men det gör ingenting, den sticker ut lite. Tänk att något så litet kan bli så stort…

Den är inte så kräsen på jordmån, bara växtplatsen är riktigt väldränerad. Den trivs dock bäst i varm, mullrik jord och älskar sol och värme. Den vill inte gärna flyttas. Mylla ner välbrunnen kompost varje vår i jorden. Den klarar torra perioder bra, men om det blir långa torrperioder under sommaren så bör man vattna.Sist men även minst blev en koreansk plymspirea, har en sedan innan och den är väldigt fin och tacksam att växa.

Trivs på solig eller halvskuggig plats. Kan stå i de flesta jordar, men växer bäst i mullrik, väldränerad jord. Det finns både hon- och hanplantor. Vackert bladverk med rödorange höstfärg. Årets perenn 2010.Lite panik fick vi när humlen satte igång att växa som bara den och den inte hade något växtstöd, då gäller det att improvisera.

Gammaldags växt att odla vid höga störar, plank och pergolor. Skotten vissnar ner och nya kommer till nästa vår. Gärna näringsrik, fuktig jord. Lättodlad, odlingsvärd.När jag är på jobbet så har jag en liten gumma som passar mina växter, hon ser lite blek ut börjar bli gammal i gården har stått i landet många år.Nu måste jag gå ut en stund till och njuta av allt vackert, förra torsdagen snöade det och man vet aldrig vad som händer… vädret är full av överraskningar.

Ha en underbar kväll!

Många kramar från Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
 1. petrasparlor / Maj 19 2017 10:10 e m

  Du har så mycket fina växter och…. , har sagt det förut….men säger det igen,….ett helt fantastiskt fint växthus.

  //Petra

  • underbarahem / Maj 20 2017 4:54 f m

   Tackar, det är en härlig plats…
   Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: