Skip to content
april 29, 2017 / underbarahem

Kyckling med parmesan, chiliyoghurt, råstekt potatis och råstekt broccoli!

Idag blev det kyckling, skulle ha blivit grillat men vädret tillät inte detta. Det är inte mycket att lita på väderleksrapporterna, det ändras dag från dag. Men gott blev det i alla fall och mätta blev vi.

Parmesankyckling:

500 g kycklinglårfilé, 1 dl vetemjöl, 2 ägg, 2 dl chipsströ grill och vitlökssmak, 1 dl finriven parmesanost, 1/2 tsk salt, 1 msk smör, 4 msk olja, ev limeklyftor till servering

Sätt ugnen på 175°C.

Gör så här:

  1. Skär varje kycklinglårfilé i 2 bitar.
  2. Häll mjölet i en skål.
  3. Knäck äggen och vispa upp i en annan skål.
  4. Blandachipsströ, parmesan och salt i en tredje skål.
  5. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i chipsströblandningen.
  6. Bryn kycklingen runt om i smör och hälften av oljan i en stekpanna.
  7. Lägg över i en ugnssäker form och häll lite parmesanost över.
  8. Ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 10 minuter.

Råstekt broccoli:

2 broccoli (à 250 g), 2 vitlöksklyftor, 1 krm salt, 1/2 krm svartpeppar, finrivet skal av 1/2 citron

Gör så här:

  1. Dela varje broccoli på längden i 6 delar.
  2. Skala, dela och finhacka vitlöken.
  3. Stek broccoli och vitlök i resten av oljan i en stekpanna 6–8 minuter.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Ta från värmen och strö över citronskalet.

Chili yoghurt:

1 röd chili (t ex spansk peppar), 1 dl matyoghurt, 1 dl crème fraiche, färskpressad juice av 1/2 lime, 1/2 tsk honung, 1 krm salt, 1/2 krm peppar

Gör så här:

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Blanda med övriga ingredienser.
  3. Servera kycklingen med broccoli, yoghurtsås, gärna ris och ev limeklyftor.

Till detta serverade jag färsk råstekt medaljongpotatis med pressad vitlök över och kryddor.

Hoppas att ni har haft en skön dag, det har vi haft… har brottats med kirskål. Om jag skulle ha det i sallad så hade vi blivit mätta av bara salladen, blir hysterisk av all kirskål. Funderar om jag inte skall ställa mig på torget och sälja, skulle bli rik.

Nu får ni ha en underbar lördagskväll och en härlig resten av helgen

Många kramar från Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: