Skip to content
april 18, 2017 / underbarahem

Ett drömmande inlägg!

Nu får det verkligen vara nog, det är isande kallt och blåser. När vi var på hopptävlingen igår hade jag på mig ett par curlingkängor med fårskinn inuti, har inte använt dem på hela vintern. Men igår fick de komma fram, här skall inte frysas tänkte jag.

När jag åkte hem från jobbet idag, så åkte jag in till Blomsterlandet i Lockryd. Det första jag fick se var en låda med basilika, jag älskar den doften kunde inte låta bli att stoppa ner näsan bland plantorna och bara lukta… det doftar sommar.Sen gick jag förbi en låda med röda pelargoner, vilken härlig färg står sig fint mot det gröna. Kommer nog att bli några röda pelargoner hemma hos mig, de pryder verkligen sin plats.Så det underbara valvet med allt fint som finns där inne, kan inte se mig mätt. Fast mina fikon i växthuset bär redan frukt och ser ut att må väldigt bra. Funderar på om jag inte skulle skaffa ett persikoträd, finns speciellt för växthus.

Det går att odla persika utomhus i södra Sverige. Upp till zon 4 kan gå bra. På andra ställen kan det fungera genom att man planterar sin persika vid en vägg eller annat skyddat läge och ännu längre norrut i ett växthus. Våren är största problemet när det gäller persikoträd. De blommar tidigt (början och mitten av april) och om det blir några frostnätter finns risken att alla blommor fryser bort. Detta kan man förebygga genom att täcka med fiberduk för att på så sätt skydda blommorna mot frost. 

Visst ser det härligt ut, tänk om mitt fikonträd hade så rak och fin stam. Men okej, det blir i alla fall frukter på det…

De är utmärkta att odla i kruka och ta in till vintern. Storleken kan ju inte bli densamma förstås, men du kan mycket väl få en del frukt att njuta av. Fördelen med fikon jämfört med andra medelhavsväxter är att de fäller bladen på vintern och därför kan övervintras på vilket som helst frostfritt ställe, de behöver inget ljus. Så en hörna av garaget går bra, så länge det inte är för varmt där inne. En temperatur på omkring +5-10 grader är bra.

Nu tillbaka till verkligheten, det är kallt och det verkar som om det blir ett tag till.

Onsdag19. april12–18Torsdag20. april12–18Fredag21. april14–20Lørdag22. april14–20Søndag23. april14–20Mandag24. april14–20Tirsdag25. april14–20Onsdag26. april14–20Torsdag27. april14–20Delvis skyetLett regnLettskyetLette regnbygerKlarværSkyetRegnLette regnbygerRegnbyger5°4°9°9°9°9°8°9°10°0 mm0,9 mm0 mm0,5 mm0 mm0 mm2,7 mm0,5 mm2,4 mmStille, 0 m/sLett bris, 5 m/s fra sørvestFrisk bris, 9 m/s fra vestLaber bris, 6 m/s fra vestLett bris, 5 m/s fra nord-nordvestLett bris, 5 m/s fra sørvestLaber bris, 6 m/s fra sørSvak vind, 2 m/s fra vest-sørvestSvak vind, 2 m/s fra vest-sørvest

Som ni ser så är det ingen ordning på vädret alls, svårt att förstå sig på… hihi. Just nu så skiner solen, kanske skulle försöka hitta en plats i alla fall där det inte blåser.

Ha en underbar kväll!

Många kramar från Birgitta

 

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. bia / Apr 18 2017 8:40 e m

    Vädrets makter rår man inte på , tyvärr !!!…vi har ändå haft fint påskväder, dock lite kyligt !
    Men snön klarade vi oss ifrån tack o lov !
    Ha en fin start på nya veckan…skönt med vardag igen eller ?
    Kram bia

    • underbarahem / Apr 19 2017 2:28 f m

      Det kanske är tur att vi inte rår på vädrets makter, då hade det alltid varit sol… hihi. Härligt med helger, men det är skönt med vardagen också.
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Apr 18 2017 9:39 e m

    Jag håller med dig, nu får det räcka med kyla och dåligt väder.
    Skulle också gärna ta en hel låda med basilika….och gärna en med koriander också, två smaker jag verkligen gillar just nu.

    //Petra

    • underbarahem / Apr 19 2017 2:31 f m

      Det är härligt med kryddor, doftar underbart. Brukar ha ganska mycket basilika i växthuset, när jag går in dit brukar jag ruska om plantan… vilken doft.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: