Skip to content
april 15, 2017 / underbarahem

Påskaftons firande 2017

Så fort det går, redan Påsk Afton och det är så kallt att man inte vill vara ute. Men inne är det varmt och de små godingarna med föräldrar skall komma på lite Påskmat och sen blir det ägglekande i trädgården…. då gäller det att samarbeta, som Mille säger. Testar en räkcheescake, smeten var väldigt god så det skall bli spännande att smaka. Men givetvis har vi ägghalvor, sill och lite prinskorv, det måste man ha.

Smaklig måltid!

Räkcheesecake

250 gram Kavring, 100 gram smält smör

Ingredienser fyllning:

5 gelatinblad, 400 gram philadelphiaost, 3 dl creme fraiche 34 %, 1 rödlök finhackad, 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom, 500 gram räkor med skal, 2- 3 msk finhackad färsk dill, 1 – 2 msk nypressad citronsaft, salt & peppar

Gör så här:

  1. Mixa brödet i mixer
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna.
  3. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.
  4. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  5. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost
  6. Finhacka löken
  7. Skala och hacka räkorna.
  8. Rör ner detta i creme fraîche smeten och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen.
  9. Smaka av med salt & peppar.
  10. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman.
  11. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.
  12. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

Perfekt krämig och med massor utav smaker.

 

Fransk ostpaj:

3dl vetemjöl, 150g margarin, 1msk grädde, 1msk vatten. Till fyllningen: 1pkt bacon i småbitar, 3st ägg, 3dl mjölk, 2dl riven ost, kryddor.

Hacka samman mjöl och margarin, tillsätt grädde och vatten. Arbeta snabbt ihop degen, lägg den sedan kallt och låt vila i 15min. Bryn baconbitarna. Klä en pajform med degen, lägg sedan i baconet. Vispa samman ägg, mjölk, ost, krydda och häll sedan smeten i pajformen. Grädda pajen i ca 30min på 225 grader, tills den fått en gyllenbrun färg.

 

Porchetta:

1 – 1 1/2 kg fläskkarré i bit, 4 – 6 vitlöksklyftor, 10 strimlade soltorkade tomater, 2 mozzarella, 2 tsk oregano 1 msk paprikapulver, 1 pkt bacon

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär karrén längs med till ett 1 1/2 cm tjockt köttstycke. Krydda runt om med salt. Lägg den fetaste sidan nedåt.
  3. Lägg skivad mozzarella, strimlade soltorkade tomater, bacon och kryddor på köttsidan.
  4. Rulla och bind ihop med stekgarn.
  5. Ugnsstek tills innertemperaturen är ca70°-75° ca 5 timmar, låt sedan köttet vila i ca 15 minuter.

Ägghalvor med räkor:

Milton gillade verkligen ägghalvorna, han tog de sista två halvorna… kul när maten smakar. Nu skall vi sitta och mysa en stund framför tv:n innan M&M skall sova.

Önskar Er en mysig påskafton och ha det underbart resten av helgen, hoppas på lite mera värme.

Många kramar från Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Apr 16 2017 11:08 e m

    Vilken buffé du fixat till, ser riktigt gott ut.

    //Petra

    • underbarahem / Apr 17 2017 5:35 f m

      Räkcheescaken var riktigt god och pajen är ett säkert kort, den har jag gjort förut.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: