Kyckling panerad i grillchips och pasta med smak av en blandning av vitlök och örter!
Ännu en härlig ledig dag, men solen visade sig bara en liten stund. Har faktiskt inte gjort så mycket idag, bara plockat lite i växthuset och planerat. Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också. Tycker att det ger väldigt mycket smak och krispighet.
Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta med vitlökssmak!
1 kg kycklingfilé, 1 msk olja , 1 tsk salt , 1 krm peppar , 1 vitlök , 500 g djupfrysta broccolibuketter , 280 g pasta t ex tagliatelle, 2 dl lätt crème fraiche gärna smaksatt med örter
Sätt ugnen på 225°C.
- Vänd kycklingdelarna i olja, uppvispat ägg och krossad grillchips
- Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form.
- Häll lite olja försiktigt över och strö över salt, peppar.
- Skala och lägg på hela vitlöksklyftor.
- Tillaga mitt i ugnen ca 35 min, lägg även folie när den har fått lagom med färg.
- Koka broccolin.
- Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
- Låt pastan rinna av och blanda med crème fraichen och broccoli.
Servera kycklingen med en god sallad till.Kul med recept undrar hur många man kan komma på och testa, stackars L har fått stå ut med många. Han säger att det är jättegott eller gott undrar vad han egentligen tycker;-);-)
Men eftersom jag gillar att laga mat så kommer det flera, garanterat.
Ha nu en underbar lördagskväll!
Många kramar från Birgitta
Det där måste jag prova! De recept jag provat av dina har alltid fallit i god jord här hemma!
Kram Anna
Härligt kul attt dela med sig av det goda, pasta är väldigt mättande.
Kram Birgitta
Så gottigt ! mums !
Hoppas du får en härlig helg med mycket sol !
Kram från bia
Det var gott och mättsamt, i morgon blir det lasagne med godingarna.
Kram Birgitta
Vilken underbar ide att panera i krossade grillchips! Love it! Tack för inspiration!
Kram Jenny
Har gjort det ett antal gånger med lite olika variationer och smak… testa detta.
Kram Birgitta
Får nog ta och prova grillchipspaneringen, sonen kommer säkert att tycka om det, han är galen i chips. Och barnbarnen säkert också. Kul att kunna använda chipsresterna i matlagningen.
Fick en barnbarnsfri helg och det var välkommet, jag har inte hunnit med växthuset eftersom de små tar sin tid. Men nu är växthuset rengjort, lite sten ska läggas in och sen är det klart för möbleringen. Är ledig imorgon och då kommer Arvid och Klas så det blir en dos av de små ändå.
Ha det fint!
Kram Eva
Testa denna panering, tror att du kommer att gilla den… sätter smak.
Vi var hos godingarna idag, eftersom sonen är borta några veckor så behöver hans sambo hjälp. Vi har hjälpt till att göra en hage till en av hästarna, stolpar som skall slås ner och tråd som skall dras. Det är mycket som händer på en gård och det kan bli tufft att ta hand om det själv… fast M&M hjälper till.
Skall ta tag i växthuset, men först måste isolertältet inne i växthuset bort. Ny jord skall fyllas på i lådorna, sen är det bara att sätta igång.
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta