Skip to content
februari 27, 2017 / underbarahem

Efterlyser flera timmar på dygnet;-)

Tänk om dygnet hade flera timmar, det är så mycket man vill göra. Vara tillsammans med de små godingarna, pyssla, resa, jobba och mycket mycket mera. Idag blev det först jobb sen några timmar med de små godingarna, deras mamma hade ridlektioner och då är det lite jobbigt för M&M att sitta och vänta. Hitta på saker är de bra på, men alla påhitt kanske inte är så bra… hihi.ridlektionNär man får klämma in lite matlagning mellan aktiviteterna så är en laxgratäng toppen, den mesta tiden är den i ugnen.

Testa denna den är väldigt god!Laxgratäng-okt

1 kg potatis
ca 900 g lax, skin och benfri
3 rödlök
1 sharlottenlök (alt. en bit från den vita delen av purjo)
smör/rapsolja – blandning för att steka lök
5 dl matlagningsgrädde (Arla 15%)
1 pkt Créme Bojour (200 g) t.ex Örtagård
rikligt med Knorr fiskkrydda
400 g skalade räkor
riven ost

Gör så här:.

  1. Smörj en ugnsäker form.
  2. Koka potatis, låt svalna och skiva den..
  3. Hacka lökarna och stek dem mjukt.
  4. Skiva lax till ca ½ cm tunna skivor och halvera till mindre bitar.
  5. Lägg potatis, lök och lax, lager på lager i formen. Strö fiskgrydda på laxen.
  6. Värm upp grädde och Créme Bonjour.
  7. Häll Grädde/Créme Bonjour blandningen över till formen och sätt i ugnen 180 ° ca 40 min.
  8. Ta från ugnen och strö räkor och riven ost över och baka i ugnen tills osten har smällt, ev. fått lite färg.

Som jag sa vart tar dagen vägen, måste nog uppdatera med flera timmar måste kolla om det går… hihi. Men i morgon är en ny dag med många möjligheter, får se vad den har att bjuda på.

Nu är det dag att sätta sig ner och summera dagen, den har varit toppen.

Nu önskar jag Er en skön kväll och en bra morgondag!

Många kramar från Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Felix / Feb 27 2017 10:02 e m

    Laxgratängen ser god ut. Tack för tipset!

    • underbarahem / Feb 28 2017 3:36 f m

      Varsågod! Den är väldigt god och som vanligt en rätt i ugnen det gillar jag.
      Ha en bra dag!
      Birgitta

  2. petrasparlor / Mar 1 2017 9:26 e m

    Efterlyser också några timmar till 🙂
    Så mycket gott du lagar, gratängen ser såå god ut.

    //Petra

    • underbarahem / Mar 2 2017 3:27 f m

      Den är god och det är perfekt med mat som lagas i ugn.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: