Skip to content
februari 6, 2017 / underbarahem

Det behövs inte så mycket!

Det är det lilla som gör det och med blommor är det ganska enkelt. Det fick bli lite vårblommor idag, det behövdes i denna bistra februaridag. Jag köpte en kornettblomma och vita pärlhyacinter.nytt-pa-koksbordet

Lite skötseltips:
Ljus placering sommartid, men skuggas från den starkaste solen. Vintertid soligt. Växten trivs inte i temperaturer under 15ºC eller i drag. Under viloperioden ska den dock stå svalare, 10 – 15ºC. Jorden ska hållas lätt fuktig, dock får blomman inte stå blött. Eftersom rötterna inte tål stora temperaturvariationer bör vattnet vara rumstempererat. Stänk av kallt vatten på bladen kan ge fula fläckar. Under vintern hålls jorden något torrare. Svag näring ges varannan vecka under sommarhalvåret. Omplantering görs varje vår, gärna i krukväxtjord av bra kvalité med sand i. Klipp av överblommade stänglar med sax för att inte skada växten. vita-parlhyacinter-i-vardagsrummet-2017Hos oss finns det alltid vita pärlhyacinter på våren, sen får det bli utplanterade i landen. De pryder verkligen sin plats inne och dessa vinglas används inte så ofta… hihi
Skötseltips:
Inomhus i kruka är den lättskött. Lite vatten i ytterkrukan eller på fatet emellanåt, och gärna en sval placering på fönsterkarmen nattetid så håller den sig längre. 
Det blev en hel del handlat på blomsterlandet i Lockryd, doktor Westlunds blomma som jag hade köpt tidigare fick flytta från köksbordet till fruktskålen på bänken. doktor-westlunds-blomma-i-fruktkorg
Det gäller att variera sig, frukten ligger nu i kylskåpet. Fick låna lite inspirationsböcker av en jobbarkompis, så nu är jag på G. Det är enkelt att söka på nätet, men ibland är det mysigt att sätta sig med en bok och bara njuta av de vackra bilderna. Jag har ganska många böcker i bokhyllan, men hade ingen av dessa… perfekt, tack snälla Katarina.
Nu blir det rester efter lördagen, tur att man gör för mycket. Som vanligt skall det vara enkelt och detta är väldigt enkelt… portionera upp och in i ugnen.
Nu önskar jag Er en skön kväll!
Många kramar från Birgitta
Annonser

4 kommentarer

Kommentera
 1. Eva / Feb 6 2017 7:50 e m

  Kornettblomman är tydligen riktigt inne nu, ser den i alla blomsterbutiker. Och givetvis pärlhyacinterna, men jag har inte köpt några än.
  Böcker är viktiga tycker jag, så skönt att bläddra och läsa, inte alls samma sak på datorn.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  • underbarahem / Feb 6 2017 8:06 e m

   Håller med dig på alla punkter, pärlhyacinter brukar jag ha men inte kornettblomma. Skall sätta mig ner och läsa böckerna som jag fick låna, hoppas på inspiration.
   Kram Birgitta

 2. petrasparlor / Feb 7 2017 8:45 e m

  Ja, nu behövs lite vårblommor och ny inspiration…..för snart, snart är det vår….eller? 🙂

  //Petra

  • underbarahem / Feb 7 2017 8:51 e m

   Just idag känns det som om det är långt från våren, det har varit väldigt blåsigt idag. Fast känslan finns ju där…
   Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: