Skip to content
januari 30, 2017 / underbarahem

Lite annat än bara bullar och sockerkakor!

Just nu känner jag för att göra lite andra bakverk, inte bara bullar och sockerkakor. Cheesecake är alltid gott och enkelt, med en hel del olika smaker. En Dajmtårta skulle även den sitta fint, perfekt att ha i frysen och ta till kaffet när man är ledig.

Är ledig på fredag så vi får se om det inte kan bli lite av varje, lite nya bakrecept vore inte helt fel. Så nu är det bara att sätta sig ner med inköpslistan och se till att alla ingredienser finns hemma… jag är på G.

Cheesecake med citronsmak:

Cheesecake3

Ingredienser:

3 st ägg, 1,5 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 200 gr philadelphiaost, 3 dl vispgrädde, 10 st digistivekex, 0,5 tsk citronarom.

Gör så här:

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum ( med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet skall vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i  philadelphiaosten. Kör på lägsta hastighet på elvispen.

Vispa grädden i en egen bunke. Den skall vara lagom fast, rör därefter ner den vispade grädden i andra smeten och häll i citronaromen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur innan servering.

Lasses Dajmtårta

Lasses-Dajmtårta-soft

1. 150 gram mandel males eller finhackas.

2. 3 äggvitor och 1,5 dl socker vispas hårt, blanda i mandeln.

3. Bred smeten i en form med löstagbara kanter.

4. 175° ca 25-30 minuter. Låt svalna

5. 3 äggulor och 1,5 dl socker vispas.

6. 3 dl grädde vispas.

7. 4 st dajm hackas.

8. Blanda ihop allt detta och bred över botten. Ställ in i frysen, tag fram ca 15 minuter innan servering.Rulltårta-med-mandarinerRulltårtstubbe: En väldigt god och enkel tårta, det är nötter i den så det är bäst att kolla så alla tål nötter.

Ingredienser:

4 ägg, 11/2 dl socker, 100 gr malda nötter, 2 msk vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 3 dl grädde, 1 skivad banan, 1 burk mandarinklyftor

1. Sätt ugnen på 200°

2. Mal nötterna

3. Vispa ägg och socker

4. Blanda nötter, mjöl och bakpulver. Häll detta i smeten, blanda.

5. Lägg smörpapper i en långpanna, häll i smeten. Vik gärna upp sidorna på pappret, så att inte smeten flyter ut för långt.

6. Grädda tills tårtan har fått fin färg ca 5 min.

7. Lägg ett smörpapper på bänken, strö på cocos och vänd över tårtan. Låt tårtan kallna.

8. Vispa grädde och smeta ut på tårtan, lägg mandariner och skivade bananer ovanpå och rulla ihop.

Det är bäst att passa på när baklusten infinner sig, det kan gå över väldigt fort om man inte passar sig. Men allt är mycket roligare att göra när våren är på gång, till och med saker inne är kul att göra vid den här årstiden.

Testa dessa resept, du kommer inte att ångra dig… jättegoda.

Nu önskar jag Er en skön kväll och en härlig vecka!

Många kramar från Birgitta

 

 

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jan 30 2017 7:42 e m

    Cheesecake gillar jag och bra att kunna göra i förväg. Rulltårtstubbe gjorde jag förr, det är en riktig klassiker, nu blev jag sugen på att göra den igen.
    Ha en fin vecka!
    Kram Eva

  2. underbarahem / Jan 30 2017 8:08 e m

    Det får bli en cheesecake i helgen, L fyller år.
    Kram Birgitta

  3. petrasparlor / Jan 30 2017 8:58 e m

    Åh, så mycket gott.
    Blir riktigt fikasugen.

    //Petra

    • underbarahem / Jan 31 2017 3:36 f m

      Cheesecake gör man inte så ofta, det är synd för det är gott och det lilla extra.
      Birgitta

  4. bia / Jan 31 2017 5:31 e m

    oj så mycket gott…nu blir jag kaffesugen med något gott att äta till, men som tur är har vi inget hemma….måste försöka hålla igen, men det går inget vidare, haha…
    Kram bia

    • underbarahem / Jan 31 2017 6:01 e m

      Försöka går ju, men bara en liten bit… hihi.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: