Skip to content
januari 17, 2017 / underbarahem

Tekakor och chilimuffins!

Snart är det helg och då blir det många fikastunder, då behöver man något gott att äta till kaffet. Det får bli choklad och chilimuffins till kaffet och till grillkorven blir det korvbröd bakade av havregrynsgröt.

Tekakor och korvbröd bakade av havregrynsgröt är väldigt porösa och matiga, inte alls så torrt som bröd kan bli ibland. Man kan även ta ett grövre mjöl till tekakorna så blir de nyttigare, men inte för mycket mjöl.Tekakor-med-havregrynsgröt

Tekakor på havregrynsgröt:

50 gr jäst, 1,5 dl havregryn, 5 dl mjölk, 75 gr smör 0,5 dl sirap, vetemjöl,salt.

Rör ut 50 gr jäst i lite mjölk och salt, koka ihop 1,5 dl havregryn med 2,5 dl mjölk. Smält 75 gr smör i ”gröten” häll i 0,5 dl sirap+2,5 dl mjölk. Häll i vetemjöl till en lagom deg. Forma tekakor eller korvbröd jäses ca 40 min. Grädda i 200° i ca 10 min eller tills det har fått en ljusbrun färg.

Chokladmuffins-2

Choklad och chilimuffins:

225 gr osaltat smör rumstemperatur

2 1/2 dl strösocker

3 3/4 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

4 ägg

2 tsk chilipulver

100 gr hackad mörk blockchoklad

1 Dumle kola i varje muffins

Ugn 175°

Vispa samman alla ingredienserna utom hackad choklad i en stor skål, med elvisp till en slät smet, 2 till 3 minuter. Rör ner den hackade chokladen, skeda ner smeten i formarna, stoppa i en Dumle kola i varje muffins. Grädda i 20 minuter, ta ut plåten och låt svalna …

Tips: Doppa kolan i lite mjöl innan ni stoppar ner kolan i smeten, den sjunker inte ner till botten av smeten när ni gräddar.

Köpte för ganska länge sedan en kokbok med choklad recept, har inte bakat så mycket ur den… men nu är det dax. Brukar gå igenom min mammas gamla recept, det är kul att se vad hon har sparat på. Här blir det påhittade recept av mig eller så letar jag på nätet efter lite tips, bara man får en ledtråd så kan man skapa ett recept efter eget huvud.

Nu önskar jag Er en härlig kväll och en fortsatt bra vecka!

Många kramar från Birgitta

 

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jan 17 2017 7:14 e m

    Tekakorna låter så goda, tack för tips!
    Kram Eva

    • underbarahem / Jan 18 2017 3:43 f m

      De är väldigt goda och enkla att göra.
      Kram Birgitta

  2. Sandra / Jan 17 2017 7:47 e m

    Chilimuffins spännande! Blev de goda?
    Kram Sandra

    • underbarahem / Jan 18 2017 3:44 f m

      Japp, presis lagom chilismak.
      Kram Birgitta

  3. petrasparlor / Jan 17 2017 8:55 e m

    Blev ju jättesugen på tekakor nu.
    Stort tack för receptet.

    //Petra

    • underbarahem / Jan 18 2017 3:45 f m

      Varsågod, snabba tekakor när man känner för en macka.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: