Skip to content
januari 7, 2017 / underbarahem

Kyckling med smak av dragon och bacon till detta en fransk potatissallad

Igår var det 17° kallt och det var perfekt att frosta av frysen, bäst att passa på det blir snart varmare. Samtidigt så fick det bli en måltid i kväll av enbart ingredienser som fanns hemma, så mycket man köper och stoppar in i frysen. Hade allt som behövdes till en lördags meny.

Det fick bli kyckling med smak av dragon och bacon.

Smaklig måltid!

kyckling-med-dragon-och-fransk-potatissallad

Ingredienser:

1 pkt bacon, 120 g, 500 g kycklingfiléer, 1 msk soja, 2 msk smör

Dragonsås:
2 dl steksky och köttbuljong, 2 dl vatten, 2 msk kona kalvfond, 2 dl crème fraîche, 3 msk vetemjöl, 1 tsk dragon, 1 msk soja

Gör så här:

  1. Strimla och stek baconet knaprigt.
  2. Dela filéerna så de blir som tunna schnitzlar. Blanda dem med soja.
  3. Stek filéerna i smör ca 10 min så de blir genomstekta. Salta och peppra.
  4. Skölj ur pannan med lite vatten emellan varje stekning.
  5. Ta tillvara stekskyn.

Dragonsås gör så här: 

  1. Sila stekskyn och häll upp den i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten, fond, crème fraiche och vetemjöl.
  3. Vispa samman och koka upp under omrörning.
  4. Låt såsen sjuda 5 min. Tillsätt dragon och soja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kycklingen och rör ner hälften av baconet, koka upp.
  6. Sjud några min så kycklingen blir genomstekt.
  7. Strö över resten av baconet

Till detta serverar jag en Fransk potatissallad

0,8 kg potatis, 1 röd lök, 1 dl vatten, 2 msk kalvfond, 1 dl olivolja, 1 msk dijon, 1 msk kapris, salt och peppar

Fransk potatissallad:

  1. Skala potatis eller borsta den ren. Skalen får gärna vara kvar.
  2. Skär potatisen i bitar.
  3. Koka potatis i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
  4. Låt potatisen svalna.
  5. Koka upp vatten, fond, olivolja, senap och hackad lök.
  6. Salta och peppra.
  7. Blanda potatis med sås och kapris.
  8. Serveras ljummen eller kall.

kyckling-med-dragon-och-baconDet var bara synd att jag var lite förkyld, så smaken kom inte till sin rätt. Det är väldigt farligt att man kryddar för mycket, så det fick bli lite kryddor på bordet.

Ha nu en underbar lördagskväll!

Många kramar från Birgitta

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: