Skip to content
december 3, 2016 / underbarahem

Kyckling i japansk soyasås!

Härliga underbara lördag, blå himmel och sol. Idag har vi varit ute hos godingarna och hjälpt till lite, det vill säga att L har hjälpt sonen med el och jag har varit i skogen med de små godingarna.

mm-tar-minigran

 

Visst är det härligt med en alldeles egen skog, så att farmor kan få sin lilla gran. Vi gick runt en bra stund och till slut hittade vi en gran som passade. Men farmor, sa Millian vi har gått här förut och då hittade vi ingen gran … men nu hittar du en, konstigt. Jag hittade en liten och en större gran, skall ha dem inne med lite pynt i men det fixar vi i morgon.

Det är så härligt att gå omkring på gården och man ser att de små vet precis vad de skall göra och inte… fast lite bus blir det. Milton gav minigrisen Råsa mat han har full koll på hur man gör.

 

 

tre-far

 

När granen var fixad så gick vi till fåren, de är i sin vinterhage nu och det finns inte så mycket gräs att äta utan det blir hö. De är så mysiga, fast det var maten som lockade mest… vi var inte så intressanta. Givetvis blev det en tur till de nya grisarna Mimmi och Kajsa, men där var det maten som gällde också. Det är väldigt vad alla djuren bara äter och äter…

 

 

Idag blev det allt i ett, kyckling och äggnudlar. Som jag har sagt förut så måste jag använda det som finns hemma och jag hade allt…

Smaklig måltid!

kyckling-i-soyasas

Ingredienser:

3 klyftor vitlök, skalade och finhackade, röd chili, urkärnad och finhackad, lime, skal och saft, 5 msk mörk sojasås, 1 msk mörkt farinsocker, 1 msk solrosolja, 1 msk sesamolja, kycklingfiléer, 300 g äggnudlar, vårlökar, fint skivade, ca 5 msk sesamfrön, 1 kruka koriander, röd chili, urkärnad och fint skivad, till garnering

Gör så här:

  1. Rosta sesamfrön i en het panna, var försiktigt så att de inte bränns vid.
  2. I en stor skål, gör marinaden för kycklingen. Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt socker, solrosolja och sesamolja, vispa runt tills sockret löser sig.
  3. Tillsätt kycklingen, blanda runt och täck med plastfilm och ställ åt sidan i kylen i minst 30 minuter.
  4. Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt, efter halva tillagningstiden, blanda runt.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och låt rinna av.
  6. Ta ut formen ur ugnen och ta upp kycklingen, häll nudlarna i formen blanda med marinaden.
  7. Lägg kycklingen på nudlarna, salladslök, chili och en pressad limejuice.
  8. Strö över sesamfrön och garnera med koriander och röd chili.

Servera genast!

I kväll har vi nattgäster och det är så mysigt, just nu är det Tom & Jerry som gäller… och en liten påse godis, det är ju lördag.

Innan vi lämnar tillbaka de små godingarna så kanske man skulle leta reta på någon julmarknad som verkar intressant, det finns ju ganska många…

Nu får ni ha en underbar lördagskväll och en härlig söndag!

Många kramar från Birgitta

Advertisements

6 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Dec 3 2016 9:58 e m

    Mysigt med små skogspromenader, och den där kycklingrätten såg både god och lyxig ut med din uppläggning.

    //Petra

    • underbarahem / Dec 4 2016 5:07 f m

      Den är god men stark, framför allt är den enkel att laga.
      Birgitta

  2. Jessica / Dec 4 2016 8:44 f m

    Hej Birgitta
    Ja det var ett tag sedan jag bloggade 🙂 får se hur ofta,just nu lite lust igen…

    Inte så dumt med egen skog,så slipper du tjuva
    Som vanligt bjuder du på smarriga recept mums!!
    Ha en fin andra advent

    Kram Jessica

    • underbarahem / Dec 4 2016 4:55 e m

      Kul att du är tillbaka, hoppas på många inlägg. Receptet som jag fixade igår, tyckte M&M var gott men starkt. Tycker så kallade dikesgranar är lite speciella, så det är tur att sonen har lite skog.
      Kram Birgitta

  3. A House With A View / Dec 4 2016 2:39 e m

    Vilken härlig utflykt i skogen med söta sällskapet! 🙂

    Tack för ännu ett gott mattips, detta tror jag kommer att passa alla i familjen, ska absolut testa 🙂 Spännande!

    Adventskramizar aka

    • underbarahem / Dec 4 2016 4:59 e m

      Det blev en promenad i skogen idag också, Millian har så många ideer.
      Det var starkt tyckte M&M när de åt av maten igår, men det gick i.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: