Skip to content
november 13, 2016 / underbarahem

En härlig helg!

Idag så har det varit väldigt grått och regnet hänger i luften. Har haft ett par mysiga dagar med de små godingarna, det händer saker hela tiden.

Men idag när vi lämnade av dem hemma på Norrgården, så hade det kommit två nya invånare på Norrgården. Det var Mimmi och Kajsa som anlände och skall bo där, de är två Linderödssvin.

Linderödssvinet är Sveriges enda oförädlade lantras av svin. Denna lantras är oförädlad, vilket innebär att ha kvar stor variation. Den är inte lika snabbväxande som de grisar som utnyttjas i dagens storproduktion, men har många andra förtjänster som främst uppskattas av självhushållare. Kroppsformen är lite rundare än de långa moderna raserna. Trynet är rakt. Öronen är medelstora och ofta lite vinklade framåt som solskydd. Färgen varierar, men är alltid svartfläckig med gråvit eller brunröd grundfärg. Linderödssvinet är härdigt och trivs bäst om det ges möjlighet att vara ute och böka i skog och mark.mimmi-och-kajsa-till-norrgardenDe fick även hälsa på lilla Rosa, men hon tyckte nog att de var lite för stora för henne. Så hon får nog vara kvar hos hästarna i stallet.tre-sma-grisarGivetvis måste M&M hälsa de nya invånarna välkomna, men det gäller att ta det lugnt Mimmi och Kajsa tyckte nog att det var konstiga tvåbenta varelser.mm-halsar-pa-mimmi-och-kajsaEfter denna bekantskap blev det grillat ute på gården, tänk så bra det smakar när man äter ute. matdax-pa-norrgardenmm-grillarDet mörknar ganska fort, M&M ville gå in och vi skulle åka hem. Detta var en härlig helg är ledig i morgon och det skulle bli varmare, då passar det att försöka få upp isolerväxthuset det har varit lite för kallt att ställa ut olivträden utanför. Isolertältet är ganska stort så det gäller att ha plats inne i det andra växthuset.

Nu skall jag krypa ner under en filt och mysa, det känns lite kallt när man har stått ute.

Önskar Er en underbar kväll!

Många kramar Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
 1. Eva / Nov 13 2016 7:01 e m

  Coca-cola receptet låter gott, ska provas!
  Vilket härligt liv dina små killar har! Julia o William är med sin föräldrar i Dubai och hela familjen är magsjuka, det är hemskt att vara här hemma och inte kunna hjälpa dem. De måste till läkare så fort de kommer hem så vi får veta vad det är för sjuka, jag gråter för mina små.
  Kram Eva

  • underbarahem / Nov 13 2016 7:15 e m

   Usch så jobbigt, då känner man sig väldigt hjälplös. Det är fruktansvärt jobbigt när man inte kan hjälpa till, är de på väg hem nu.
   Skickar många kramar till dig!
   Birgitta

 2. petrasparlor / Nov 15 2016 9:31 e m

  Ni ser ut att ha haft en riktigt underbar helg.
  Mysigt med alla djur och att kunna grilla ute i snön.

  Önskar dig en bra start på veckan.
  //Petra

  • underbarahem / Nov 16 2016 3:18 f m

   Det är alltid så rogivande att hälsa på ute på Norrgården.
   Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: