Skip to content
oktober 29, 2016 / underbarahem

Frasiga panerade biffar, med matig sallad!

Det blev en dag hos sonen igen, nu åkte en kakelugn ut och L fick bära ut kakelugn och tegel… ojoj, det tog på krafterna. Men det kommer att bli jättebra, en kamin i stället kommer det att bli. Jag fick umgås med de små godingarna en hel dag, började dagen med en skattjakt som deras pappa hade fixat. Det blev en vandring på hela gården och slutade bland fåren, där sista skatten låg.

Idag fick det bli någon annorlunda till middag, fläskytterfilé som blev en schnitzel och matvete.

Smaklig måltid!matig-sallad-med-flaskytterfile

 

Ingredienser:

4 skivor fläskytterfilé eller mager karré (à 150 g), 2 ägg,  salt och peppar,  1/2 dl worcestershiresås,  1 1/2 dl ströbröd, 4 1/2 msk smör, 1 dl olivolja

3 dl matvete, 4 dl hönsbuljong, salt och peppar, 10 salladslökar, 10 sparrisar (burk eller färska, 2 tomater, 1/2 dl vitvinsvinäger, 1 dl olivolja, 3 kokta ägg (7 minuters, 1 dl finhackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Banka köttet mellan plastfilm till en tunn schnitzel.
  2. Blanda ägg, salt, peppar, worcestershire sauce och lägg i köttet. Låt dra i minst 15 minuter.
  3. Koka matvetet i 15 minuter i endast hönsbuljong och kryddor.
  4. Skär grönsakerna i lika stora bitar och blanda dessa med vinägern och oljan.
  5. Tillsätt även hackat ägg och bladpersilja.
  6. Vänd i matvetet när detta kallnat och smaka av med salt och peppar.
  7. Vänd köttet i ströbrödet. Nu skall schnitzlarna stekas frasiga i ganska mycket fett, stek gyllenbruna.
  8. Droppa av på papper.
  9. Servera med nyriven pepparrot.

Till servering:

1 – 1 1/2 dl riven pepparrot

flaskytterfile-med-matig-sallad2Kommer att göra detta fler gånger, gott och det mättade väldigt bra.

De små godingarna följde med oss hem och just nu sitter de med farfar och kollar på Madagaskar. Det är nog tredje gången, inga problem när man har farfar med sig… han passar på att sova lite.

Hoppas att ni också har haft en underbar dag och så önskar jag Er en härlig söndag.

Många kramar från Birgitta

6 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Okt 29 2016 8:26 e m

    Vilken spännande idé, panerad ytterfilé, det måste jag bara prova. Har planerat att äta ytterfilé kommande vecka, så detta var ju ett toppen recept att få.

    //Petra

    • underbarahem / Okt 30 2016 5:53 f m

      Ytterfile är ett toppenkött, mört och passar till mycket. Använder det när det står att man skall ha fläskfile.
      Matvetet var första gången jag använde, gott och mättande i sallad.
      Ha en bra söndag!
      Birgitta

  2. bia / Okt 30 2016 1:14 e m

    Det där såg verkligen gott ut !!…sitter och är lite hungrig nu, vi ska äta spagetti carbonara och det är riktigt gott när mannen gör den, hihi…ha en fin kväll !!
    Kram bia

    • underbarahem / Okt 30 2016 4:04 e m

      Biffarna blev frasiga och goda, men spagetti carbonara är inte så dumt det heller.
      Kram Birgitta

  3. Eva / Okt 30 2016 6:12 e m

    Himmel så gott det låter, blir en helgmiddag fram över!
    Skattjakt med killarna låter spännande! Arvid kommer hit imorgon, får se vad vi hittar på för något kul.
    Kram Eva

    • underbarahem / Okt 31 2016 5:46 f m

      Det är väldigt kul och samtidigt lär de sig hur man skall följa kartan. Det gäller att samarbeta som Millian säger, den lille Milton hittade flera ledtrådar och sa till Millian… hihi.
      Ha en bra dag!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: