Skip to content
september 30, 2016 / underbarahem

Ledig fredag, gem och vulktejp!

Ledig fredag regn, sol, regn och sol, hoppas på lite stabilare väder i morgon då det är Jeepträff. Men som vanligt så finns det massor att göra även fast vädret är si så där.

Vi har de små godingarna här idag och tills i morgon så det är full fart i stugan, blir nog lite tittande på Thomaståget på tv. Tog med Milles boots hem som han har när han rider, kläppen till blixtlåset har gått sönder… lagar detta med gem och vulktejp.vulktejp-gemsko-fixsko-fix-2Jag gillar att laga blixtlås har många idéer hur man skall göra utan att ta bort det, synd att det görs så dåliga blixtlås kostsamt att laga och dyrt. Tänk vilket slöseri det är med kläder och prylar, det går alltid att fixa… för det mesta i alla fall.
Mille-och-Felix

Nu var detta fixa och blir perfekt på nästa ridtur med Felix som är en Shetlandsponny.

Shetlandsponnyn är en av världens minsta hästraser och kommer ursprungligen från Shetlandsöarna utanför Skottland.

Shetlandsponnyns ursprung är relativt okänt men troligtvis härstammar de från skandinaviska ponnyer och ponnyer som fördes från Asien av kelterna under 200-100-talet f.Kr. Under 1800-talet användes ponnyerna för att transportera torv och senare i kolgruvor i Storbritannien men har nu blivit populära som ridponnyer för barn, till körning och även i ponnygalopp, ponnytrav och inom cirkusen. Man kan även se shetlandsponnyer i djurparker och numera även som handikapphästar inom terapin.

Shetlandsponnyn är en lättfödd och mycket sund ponny med ett lätthanterligt men något egensinnigt temperament. De passar utmärkt som barnponny och kan även köras av vuxna. Shetlandsponnyn är mycket liten och blir oftast aldrig över 107 cm i mankhöjd men i förhållande till sin storlek är shetlandsponnyn ett av världens starkaste hästdjur. En mindre variant som aldrig blir över 86 cm i mankhöjd kallas för Minishetland.gras-sept

Så här fint var det hos oss i eftermiddag, hösten är underbar. Jag gillar verkligen prydnadsgräs, men det har jag sagt förut och det tål att upprepas.

Nu serveras det Sjömansbiff här hos oss, undrar vad killarna tycker om det vi får väl se. Det har fått koka lite längre så att det är verkligen mört, perfekt med grytor som har alla ingredienser.

Nu önskar jag Er en underbar fredagskväll och en härlig helg!

Många kramar från Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
 1. petrasparlor / Okt 2 2016 6:45 e m

  Vilken tur de har att ha en farmor som kan fixa och laga saker 🙂

  //Petra

  • underbarahem / Okt 2 2016 6:56 e m

   Jag gillar det, lite utmaningar måste man ha.
   Ha en bra vecka!
   Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: