Skip to content
september 24, 2016 / underbarahem

Kycklinggryta med balsamvinäger och dragon!

Det är helt otroligt vilket väder det är, sol sol och blå himmel. Idag har vi firat Millian som har fyllt 4 år, tänk vad tiden går. Det blev presenter och tårta hemma hos Millian, sen fick godingarna följa med hem till oss.mille-och-milton-presenter-2 Där blev det en middag på kycklingfilé med balsamvinäger och dragon, de små tyckte det var kanongott.kycklinggryta

Smaklig måltid!

Ingredienser:

  • 750 gr kycklingfiléer
  • st vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner, små
  • msk rapsolja
  • msk Kycklingfond
  • dl vatten
  • 2.5 dl grädde
  • msk senap, grov skånsk
  • msk maizena
  • msk dragon, färsk hackad
  • 1.5 msk balsamvinäger, vit
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär bitar av kycklingfiléen.
  2. Skala och finhacka vitlök.
  3. Skär champinjonerna i halvor.
  4. Bryn kycklingen i hälften av oljan, tillsätt vitlök och fräs den med kycklingen. Lägg i en kastrull.
  5. Bryn svampen i resten av oljan. Lägg den i kastullen.
  6. Tillsätt fond, vatten och grädde. Koka sakta i ca 30-40 minuter.
  7. Smaka av med senap, salt och peppar.
  8. Red av grytan med lite maizena utrört i vatten.
  9. Vänd ner hackad färsk dragon och smaksätt med vinägern.kycklinggryta-2När vi hade ätit så hjälpte farbror Mikael att bygga ihop borgen som Millian fick i present av hans mamma och pappa, oj så mycket små delar det var, men kul hade de.mille-och-borgenDet gäller att vara koncentrerad när det gäller medeltida borgar, så mycket finesser det finns på dessa. Det var drakar, riddare och falluckor i borgen.

Men nu blir det tv:n en stund och sedan sängen, det är jobbigt att fylla år, Det blir repris nästa helg för då kommer det flera som vill fira Millian… oj, vad firad han blir.

Nu önskar vi Er en härlig kväll och så får vi se vad morgondagen har att ge.

Många kramar från Birgitta

 

 

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Sep 24 2016 7:19 e m

    Grattis till den söta lilla gossen! Ja, tiden och åren rullar iväg, det märker man när man har små barn runt sig. Denna helgen är Arvid och Klas med föräldrar hos oss, det är så himla roligt. Idag har vi varit på skördemässa och så mycket roligt och trevligt vi varit med om. Till middag blev det din fläskfilerätt med segelbåtar. Den var så uppskattad så inte en smula blev över trots att jag hade ökat på ditt recept. Sånt gillas!
    Ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Sep 24 2016 8:06 e m

      Härligt att det uppskattas, här åt de små mad god aptit. Tyckte att skördefest lät väldigt spännande, har aldrig varit på någon.
      Ja tänk lille Millian är fyra år, så fort det har gått. Nu sover han i farmors säng efter att vi läst saga och pratat en stund… Milton somnade redan kl 20,00.
      Ha en fortsatt härlig helg med dina barnbarn.
      Kram Birgitta

  2. A House With A View / Sep 25 2016 7:53 f m

    Mmmmm supergott, nu vet jag vad det blir för söndagsmiddag här hemma, tack för tipset! Dragon är jättegott tycker jag så denna rätt blir kanon.

    Vilka glada och nöjda barn, härligt!!🙂

    Kramizar aka

    • underbarahem / Sep 25 2016 5:34 e m

      Jag gillar dragon och teriyaki, så det använder jag ofta och kycklinggrytor är oftast enkla att göra… perfekt när man har annat att göra.
      Ha det bra!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: