Skip to content
september 10, 2016 / underbarahem

Kycklinggryta med baconfräs och fetaost!

Nu är sommaren tillbaka det har varit en underbar dag idag, det blev lite promenad i skogen. Det var Jeepträff med ärtsoppa, som lagades i ett militär kokkök… då smakar ärtsoppan som bäst. När vi kom hem blev det en stund på altanen innan lördagens middag skulle lagas, svårt att slita sig från altanen och gå in och laga mat. Men sagt och gjort så blev det lördagsmiddag och ett recept som jag delar med mig.

Kycklinggryta med baconfräs och fetaost!

Smaklig måltid!kycklinggryta-med-bacon-och-fetaost

Ingredienser:

1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 250 g skogschampinjoner , 125 g bacon, 150 g fetaost, 3 msk olja, ca 500 g kyckling, 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde, 1 tsk oregano, 1 msk majsstärkelse, salt och svartpeppar, soya, 1 msk smör, 1 dl rostad lök

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Skär baconet i ca 3 cm stora bitar. Smula fetaosten.
  3. Stek lök och vitlök i 1/3 av oljan i en stor gryta tills den är mjuk och ljusbrun. Lyft ur och ställ åt sidan. Stek kycklingen i resten av oljan i grytan på hög värme till ljusbrun stekyta.
  4. Vispa ihop mjölk, grädde, oregano med majsstärkelsen och rör ner i grytan tillsammans med den stekta löken. Låt koka sakta ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och lite soya.
  5. Stek bacon och champinjoner i smöret i en stekpanna till fin stekyta. Dra av från värmen och vänd ner fetaost och rostad lök. Toppa grytan med champinjonblandningen.

Till detta serverade jag pressad potatis och en sallad!kycklinggryta-med-bacon-och-fetaost-pa-tallrikNu skall vi bara njuta av den sköna sensommarkvällen och fundera på vad vi skall göra i morgon. Jag vet att det blir gräsklippning i alla fall, det är inte klokt vad gräset växer… klipper varannan dag, ojoj.

Men nu skall vi i alla fall njuta av en underbar kväll, önskar Er också en härlig kväll.

Många kramar från Birgitta

 

 

4 kommentarer

Kommentera
  1. A House With A View / Sep 10 2016 6:19 e m

    Ååhh vilket gott recept!! Ännu ett smarrigt recept att lägga till min samling, tack för alla goda menyer du inspirerar till!!🙂

    Kramizar aka

    • underbarahem / Sep 10 2016 6:21 e m

      Härligt, snabba grytor…underbart.
      Kram Birgitta

  2. Christine / Sep 12 2016 12:55 e m

    hej.. det är så sällan jag är in o skriver..o sen vill det inte bli att man går in o ”hälsar på hos andra”.. är du på instagram.. jag är mest där nu under namnet nattugglansch..eller så kanske det går med ChristineV..minns inte.Härlig gryta du gjort..idag blir det fisksoppa här så nu får jag börja med den om vi skall hinna mjölka nått..det blir kväll hur vi än gör.. hihi. Ha de bra

    • underbarahem / Sep 12 2016 5:38 e m

      Jag brukar skriva nästan varje dag, tycker att det är avslappnande efter jobbet att sätta sig ner och skriva.
      Jag är inte så aktiv på instagram, tycker bloggen är roligare. Det blir mest bilder på barnbarnen…
      Fisksoppa är underbart gott, äter alldeles för lite fisk.
      Skall testa att gå in på instagram och kolla dina bilder.
      Ha en bra kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: