Skip to content
september 8, 2016 / underbarahem

En mysig kväll med kycklingpaj och gott att dricka!

Det gäller att ha fantasi när man skall komma på maträtter sju dagar i veckan och många veckor på ett år, samtidigt som det inte får ta för lång tid… är hemma tidigast kl 18,00. Man skulle kunna äta på jobbet, men jag tycker ju att det är roligt att laga mat och sitta ner en stund vid matbordet och ventilera dagens händelser. Gillar enkel matlagning och jag gillar pajer, så då får det bli en kycklingpaj kan ätas både varm och kall… enligt mig.Kycklingpaj2015okt

Ingredienser:

3 dl vetemjöl, 125 g Smör, 2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 kycklingfiléer, 300 g purjolök, smör, 1⁄2 tsk salt, 1 röd paprika, 2 dl crème fraiche paprika&chili, 3 ägg, 2 dl riven ost

Gör så här:

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 200°.
  5. Skär kycklingen i mindre bitar.
  6. Strimla purjolöken.
  7. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna.
  8. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
  9. Kärna ur och tärna paprikan.
  10. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
  11. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.Kycklingpaj2015okt2Det bästa med pajer är att det räcker till många eller till flera middagar. Kan se en buffé där det står många pajer av olika smaker med en god sallad till, en perfekt plockmat.

Givetvis skall det serveras drycker som passar alla!

Vitt vin:  La vis Gewurztraminer

Ett italienskt kul och lite spännande vin med druviga toner. Betyder mild, blommig doft. Smaken är ung och druvtypiskt kryddig. Gott till smakrik paj, rotfrukter och grönsaker.

Rött vin: Santa Carolina Barrica Selection

Tydlig fyllighet, tydlig strävhet, tydlig fruktsyra. Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, örter och choklad. Passar till mustiga, kryddiga, smakrika och salta kötträtter av nöt, lamm och vilt, liksom till smakrika ostar.

Så är det här med öl, dricker inte öl själv så jag kan inte rekommendera något. Men jag gissar att det är många som har förslag… tips mottages med glädje.

Ha en underbar kväll!

Många kramar från Birgitta

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: