Skip to content
augusti 20, 2016 / underbarahem

Kycklingfilé fylld med feta, parmaskinka och basilikablad, till detta Grekisk potatisgratäng!

Nu är det lördag igen och dax för ett nytt recept. Känns som om man har väldigt mycket att göra på helgerna så det får bli en middag som är snabbare än snabbast… fast lite extra. Vi har haft de små godingarna på övernattning och passade på att plocka lite svamp… vilket var alldeles nytt för M&M. De är väldigt duktiga på att gå så det blev en tur i svampskogen och vi fick med oss några liter hem…kul att visa M&M vad man skall plocka och hur man gör.Olivkvist

Till middag idag blev det kycklingfilé med fetaost och basilika.

Gjorde en balsamikosås som verkligen var det lilla extra, i min smak perfekt till den fyllda kycklingen..

Smaklig måltid!Grekisk-lördagsmiddag

Kycklingfilé fylld med basilika och fetaost: 

4st kycklingfileér, parmaskinka, 150gr fetaost, basilikablad

Gör så här:

  1. Banka ut kycklingfileérna så att de blir tunna.
  2. Lägg på en eller två skivor parmaskinka.
  3. Dela fetaosten i fyra delar och smula över.
  4. Lägg på basilikablad.
  5. Vik ihop och tryck till ordentligt.
  6. Stek dem försiktigt i stekpannan.
  7. Lägg över i en ugnsform och häll över balsamikosåsen.

Balsamikosås:

2 dl vispgrädde, 2 msk balsamvinäger, 1 msk kycklingfond, 2 pressade vitlöksklyftor

  1. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
  2. Häll det i formen.
  3. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Grekisk-gratäng2016

Grekisk potatisgratäng:

800 g kokt potatis, 2 vitlöksklyftor, 1 msk Smör&rapsolja oliv, 400 g krossade tomater, 1 tärning grönsaksbuljong, 2½ dl Kelda pastasås med mild ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär potatisen i bitar.
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Fräs vitlök i smör- &rapsolja i en stekpanna.
  5. Tillsätt tomatkross och smulad buljongtärning.
  6. Koka någon minut.
  7. Varva potatis och tomatsås i en ugnssäker form.
  8. Häll över ostsåsen.
  9. Grädda i övre delen av ugnen ca 15 min.

Detta var en perfekt middag när man har bråttom, eller inte vill stå så länge vid spisen. Det är bara synd att det går lika fort att äta upp den, man måste lära sig att inte ha så bråttom vid matbordet.

Nu önskar jag Er en skön lördagskväll och en härlig fortsättning på helgen!

Många kramar från Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: