Skip to content
augusti 13, 2016 / underbarahem

Panerad kyckling potatisstrimlor och currysås!

Idag startade vi dagen med en sommar jeepträff, Millian och Milton har sovit över så vi stack tidigt… det vill säga när vi fick upp Milton. De är ena riktiga baddare på att gå, vi gick i skogen nästan tre timmar.

Men när man blir trött så är det fika som gäller, kokt ägg och mackor.Sommar-jeepträf-2

Sommar-jeepträffEfter så många timmar i skogen så blir man trött och en lur i bilen är inte helt fel, passar på när vi åker hem. Sen blev det lite enklare mat när vi kom hem, vi var nog lite trötta allihop.

Idag blev det Panerad kyckling, potatisstrimlor och currysås!Panerad-kyckling-panco

Panerad-kyckling-i-panco

Chicken and chips:

4 st kycklingfiléer, 3 dl panko (japanskt ströbröd), 100 g fint riven parmesan, 2 st ägg, uppvispat, 1 dl vetemjöl, potatisar

  1. sätt ugnen på 225c. Skär potatisen i stavar, ca 1cm tjocka. Spara gärna skalet på ändarna. Lägg på en plåt, olja, salta och peppra och blanda runt. Sätt i ugnen i 25-30 min. Rör runt någon gång
  2. Skär varje filé i 3 bitar lite på sniskan, banka till lite lätt om dom skulle bli lite tjocka. salta och peppra varje bit lite lätt.
  3. Blanda ihop panko och den rivna parmesanen. Panera kycklingen, först i mjöl – ägg – panko/parmesan. hetta upp en stekpanna på ca halva styrkan, lägg i en stoor klick smör tillsammans med 2msk olja. Stek kycklingen ca 3-4 min på varje sida. den ska bli riktigt gyllenbrun och krispig.Currysås-med-äpple

Currydip:

1 msk gul curry, 1 syrligt äpple, 2 dl crème fraiche, 0,5 dl majonnäs, 1 dl finhackad gräslök, salt och svartpeppar

  1. Tärna ner äpple i små tärningar.
  2. Fräs sedan äpplet i en kastrull tillsammans med curryn.
  3. När äpplet är fräst och svalnat, blanda med majonnäs och crème fraîche.
  4. Fint hackad gräslök samt salt och peppar.Panerad-kyckling-på-tallrikEnkelt men väldigt gott, jag gillar panerat av alla slag och med det här ströbrödet blev det väldigt gott. Det blev väldigt gott med det japanska ströbrödet, de lovade kristligare och det blev det.

Panko är ett namn på ett slags asiatiskt ströbröd. Det har lite flingkaraktär och blir härligt krispigt vid fritering och stekning. De finns av olika varumärken i vanliga livsmedelsbutiker och i asiatiska specialaffärer.

Nu har de små godingarna åkt hem och vi skall kolla in tv:n en stund, gissar att jag somnar framför den.

Ha en skön lördagskväll!

Många kramar från Birgitta

 

6 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Aug 13 2016 6:26 e m

    Underbar bild med killarna på den mossiga stenen! Bra att de små lär sig trava omkring, vi är också ute mycket med vår små så de kan ha roligt i naturen. Vissa av deras dagiskompisar är väldigt försiktiga och tycker inte det är kul att klättra och böka runt, de vet inte hur man gör (det är lite synd tycker jag).
    Receptet ska jag prova, låter gott!
    Kram va

    • underbarahem / Aug 13 2016 6:56 e m

      De är väldigt duktiga på att gå, brukar vara med oss på träffar. Millian gillar att plocka bär, så det blir en hel del promenader med bärhink. De här små är ite hela dagarna och hittar på ”bus”. Jag gillar panerad mat, så jag tyckte att det var jätte gott.
      Kram Birgitta

  2. Regina / Aug 14 2016 12:07 e m

    Oj vad det började saftas i munnen när jag läste receptet! Vad roligt att ha med barnbarnen på alla era äventyr i skogen.
    Kram,
    Regina

    • underbarahem / Aug 14 2016 5:19 e m

      Det var väldigt gott, det japanska ströbrödet gjorde nog saken till. Det är väldigt kul att ha godingarna med, de är väldigt duktiga på att gå i skogen flera timmar.
      Kram Birgitta

  3. petrasparlor / Aug 16 2016 9:26 e m

    Vilken mysig dag ni ser ut att ha haft. Killarna har allt tur som får åka med farmor och farfar på spännande utflykter och få god mat när de kommer hem.

    //Petra

    • underbarahem / Aug 17 2016 2:46 f m

      Det är kul när man ser att de små gillar det. De är duktiga på att äta och Millian gillade verkligen kycklingen.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: