Skip to content
juli 30, 2016 / underbarahem

Smörgrillad kyckling med sambalpotatis!

Härligt det blev en mysig middag ute på altanen med grillat, testade lite nytt i grillen. I stället för att ha massa grillolja så blev det smör marinad med lite ströbröd, krispigt och väldigt gott. Potatisen fick verkligen många poäng, attans vad gott som millian brukar säga.Lördags-grillat

Smör-marinerad-kyckling-innerfilé

Kycklinginnerfilé, färska örter (t ex timjan, rosmarin och bladpersilja), 1 tsk chilipulver, 1 tsk salt, 1 st vitlöksklyfta, 2 msk Herbes de Provance (provensalsk kryddblanding), svartpeppar, 25 gr smält smör, 2 msk olivolja, 1 msk ströbröd

  1. Blanda de torra kryddorna och vitlöken med det smälta smöret och olivoljan.
  2. Lägg kyckling innerfilén i blandningen.
  3. Låt den ligga tills du skall grilla.potatis-lördags-grillat

Sambalpotatis:

0,5 dl finhackad lök, 2 st hackade vitlökar, 1 msk rödvinsvinäger, 2 msk sambal oelek, 2 msk färsk persilja, 2 tsk flytande kalvfond, 100 gr rumstempererat smör.

  1. Koka upp lök och vitlök med rödvinsvinäger till vinägern kokat bort, låt svalna.
  2. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa med en elvisp till ett jämt smör.
  3. Smaka av med sambal, salt och svartpeppar.
  4. Koka små potatisar nästan färdiga och låt dem svalna.
  5. Tryck lätt på potatisarna så de spricker och lägg dem i en ugnsfast form.
  6. Lägg en klick sambalsmör på varje potatis och baka dem 5 minuter i ugn, 220 grader.

För att det skulle bli lite extra så rörde jag ihop en sås.

Turkisk yoghurt, en sked majonäs, pressad vitlök och färsk dragon.Oreganoröra-med-vitlökDet var inga problem de små godingarna gjorde rent på sina tallrikar, sen blev det glass.

Nu är det en vecka kvar på semestern och vi hoppas på lika underbart väder, blir det inte det så är vi väldigt nöjda.

Nu vill Mille lägga sig så det är bäst att jag slutar, vi skall läsa en saga.

Ha en underbar kväll och en härlig söndag!

Många varma kramar från Birgitta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: