Skip to content
maj 22, 2016 / underbarahem

Fikonträd under sommarhimmel!

Skulle det bli ett sådant underbart väder idag och det är till och med söndag, kan det stämma… på en ledig dag;-) Full av energi börjar jag min kamp mot kirskålen som envist trivs i mitt land, vet att man kan ha den till sallad… men inte i mitt land.

När jag tyckte att det såg bra ut så var det dax att ta ut blommorna från växthuset, nu hoppas jag att värmen håller i sig. Jag brukar ha olivträden på altanen, men i år så ser de inte så vackra ut. De får stå kvar i växthuset och jag hoppas att de blir fina igen.

Har tre ganska stora fikonträd de passar att ha på altanen i stället, de bär redan frukt så vi får se vad det kan bli av dem.Tre-fikonträd2016Fikon i kruka kan gärna stå lite trångt och helst i lerkruka. Det här är en växt som svarar bra på rotbeskärning, då det ökar fruktsättningen. Och den har väldigt expansiva rötter, det vet de som haft fikon i växthus. Där gäller det att hålla efter rotskotten med spaden så den inte fyller all jord. Vid omplantering i kruka gallrar du bland de grövsta rötterna, efter att ha blötlagt hela rotklumpen ordentligt. Det blir en föryngring av rotsystemet som trädet mår bra av. Plantera sedan tillbaka trädet i samma kruka med ny jord.

Fikonbladen är stora och avdunstar mycket vatten varma dagar, så plantan behöver mycket vatten. Låt den inte torka ut. Vattna gärna med utspädd flytande näring vid varje vattning under sommaren.Fikon2016majDet är så mysigt när man kan börja inreda altanen med blommor, känns så ombonat. Det fattas fortfarande blommor i krukor, men det blir att komplettera under veckan… man blir aldrig färdig.

Hoppas att ni också har haft en varm och solig dag!

Många kramar från Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Maj 22 2016 5:15 e m

    Så fina fikonträd! Har aldrig ägt ett fikonträd men nu när du beskrivit hur man ska sköta dem kanske jag ska försöka.
    Yoghurtmarinerat prövar vi nog till helgen, låter gott med kryddorna och dessutom de gratinerade grönsakerna.
    Ha en fin vecka!
    Kram Eva

    • underbarahem / Maj 22 2016 5:21 e m

      Kul med annorlunda träd, speciellt när det bär frukt. Gillar yoghurt marinaden, det bästa är att marinera dagen innan då blir det mera smak.
      Ha en bra vecka!
      Kram Birgitta

  2. petrasparlor / Maj 23 2016 7:33 e m

    Men så fina dina fikonträd är. Köpte ett nytt litet träd i år och på de sitter det redan tre små frukter. Vi får se om de klarar sig.

    //Petra

    • underbarahem / Maj 23 2016 8:14 e m

      De här har verkligen vuxit, hoppas att de ger mycket frukt.
      De får stå där olivträden brukar stå, olivträden ser inte så pigga ut;-)
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: