Skip to content
maj 21, 2016 / underbarahem

Yoghurt marinerad fläskytterfilé med grönsaker!

Var en snabb tur ut till sonen som fyller år, det blev glasstårta… mums. Sen när vi kom hem så var det dax att plocka fram ingredienserna till grillmiddagen. Man får inte ge upp, det skall gå att grilla och att sitta ute och äta… det är inte så kallt. Har verkligen fastnat för yoghurtmarinad, väldigt god smak och ryker inte när man grillar.

Men vi fick ge upp och sätta oss inne och äta, var alldeles för kallt att sitta ute.

Fläskytterfilé-med-yoghurt

Smaklig måltid!Fläskytterfilé-med-yoghurt2

 

Ingredienser:

1 tsk gurkmeja, 600 gram fläskfilé(er), 1 dl yoghurt, 10% fett, salt, 1 tsk citronsaft, 1 tsk spiskummin, malen, 0.5 tsk ingefära malen, peppar

Grönsaker: 

12 st kalamataoliver, 3 msk olivolja, 2 st paprika, 4 st vitlöksklyfta, 100 gram fetaost, 1 st zucchini, 4 st tomater, 1 st rödlök, 1 tsk örtkryddor, torkade, t.ex. oregano och rosmarin

1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i skivor och lägg dem i marinaden och blanda runt. Kyl minst 6 timmar men gärna över natten.

2. Grönsakerna: Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i bitar och skala vitlöken. Lägg grönsaksbitar, oliver och vitlök på en smord plåt. Ringla över olivolja och smula över fetaost. Gratinera i ca 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka men inte brända.

3. Torka av köttet försiktigt och trä upp på spett. Stek eller grilla runtom tills köttet är genomstekt och fått en fin färg. Servera heta tillsammans med medelhavsgrönsakerna.

Fläskytterfilé-med-yoghurt-på-tallrik Det var nästan så att vi kunde sitta ute, men det blev lite kallt så vi satt inne och testade de nya tapet underläggen. De var perfekta, lätta att torka av och plocka fram till nästa middag.

Ha en underbar lördagskväll!

Många kramar från Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Maj 22 2016 7:31 f m

    Yoghurtmarinad låter spännande, har aldrig provat, kanske är dags nu 🙂
    Trevlig söndag på dig.

    //Petra

    • underbarahem / Maj 22 2016 3:13 e m

      Kommer att göra den många gånger, man kan sätta till den smak man gillar.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: