Skip to content
maj 16, 2016 / underbarahem

Tänk så mycket nytt man får se, utan att gå långt hemifrån!

Helt otroligt så många olika hönsraser det finns, trodde att det bara fanns vita höns… så dum är jag;-). Var en sväng ut till sonen och hans sambos gård, nu har det kommit ytterligare invånare där. En för mig ny hönsras, förresten så är alla hönsraser för mig nya… hihi.Faverolle-hönsFaverolle2De bor väldigt fint och kan gå som de vill ut och in när de känner för det, det är väl därför de är så fina.

Faverolle är en tung hönsras från Frankrike, uppkallad efter byn Faverolles utanför Paris. Faverolle har många goda egenskaper, som att både vara en bra värpras och en bra köttras, och fransmännen är väldigt stolta över rasen. Speciellt känd är faverolle för sitt kött, som är vitt och av hög kvalitet, och det finns en fransk maträtt som tillagas speciellt av dessa höns, kallad petit poussin. Rasen har ett lugnt temperament och hönsen är lätta att få tama. Den flyger sällan vilket gör den enkel att hålla inom hägn.

De små godingarna har sovit över hos oss och då blev det givetvis en tur till lekplatsen. Vi stannade inte så länge för det var väldigt kallt och blåsigt, det fick bli lite fika hemma istället.M&M-i-sandlådanMen innan vi gick hem besökte vi loklekplatsen som våra barn kallade den när de var små och den finns faktiskt kvar än. Vi har fyra lekplatser som vi kan besöka, men en av dem hör till förskolan och den besöker vi bara helger.Loklekplatsen Igår hann vi med att besöka en gammal grävskopa som någon hade parkerat i skogen för väldigt många år sedan, den är helt rostig och fattas delar… men väldigt spännande.Rostig-grävskopa-och-jobbareRostig-grävskopaMilton tycker nog att den är väldigt läskig, tittar lite misstänksamt på den och han ville inte gå upp i den. Sen stod det en bil där också, troligt en gammal Opel. Det som fanns kvar var en ratt, motor och bensintank, resten fick man gissa sig till.Bara-ratten-kvarSom ni ser så behöver man inte gå så långt hemifrån för att hitta spännande saker och hittar man inte något så får man låta fantasin spela… just nu enligt Millian var alla hålor i skogen björnbo och ibland fanns det elefanter, härligt med fantasi.

 

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
 1. petrasparlor / Maj 18 2016 9:11 e m

  Tycker höns är så fina, men också lite läskiga, vet dock inte riktigt varför 🙂 Det ser ut att vara en fantastiskt fin gård de har, och så härligt med ”skrotlekplatser”, de lämnar lite mer till fantasin att jobba med. Förstår att dina killar gillade besöket där.

  //Petra

  • underbarahem / Maj 19 2016 2:14 f m

   Har också lite svårt att ta i dem, men jag lär mig nog. Det gäller att se upp när man är på sådana lekplatser, men spännande är det. Det kommer nog att bli flera besök där, misstänker jag.
   Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Inredning & Guldkanter

Inredning_skönhet/hälsa_Vardagslyx

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

"More than machinery, we need humanity."

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: