Skip to content
maj 14, 2016 / underbarahem

Yoghurtmarinerad kyckling och varm färskpotatissallad med pepparrot!

Otroligt att vädret kan vända så plötsligt och det är så kallt ute att man behöver vantar på sig, eller så får man jobba sig varm.

Åkte iväg och köpte mera blommor, men de ställde jag in i växthuset… väntar på värme innan jag planterar.

Men ett grill recept blir det i alla fall, fast jag kommer nog att sitta inne och äta… hihi

I indisk matlagning är det vanligt att marinera kyckling i yoghurt. Yoghurten bidrar till att göra kycklingköttet mört och saftigt. Har läst om den här marinaden och tyckte det var dax att pröva detta, man brukar ju mest ha olja, soja och kryddor.

Smaklig måltid!Kyckling-i-youghurt-marinad

2 dl naturell yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk garam masala, 1 tsk salt, 4 kycklingfiléer

Marinad:

  1. Rör ihop alla ingredienser. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden och förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om.
  2. Låt stå i kylen 1-3 dygn.
  3. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla 3 minuter per sida, tills kycklingen är klar och har en innertemperatur på 72°C.Kyckling-i-youghurtmarinad-på-tallrik

Potatissallad med pepparrot:

600 g färskpotatis, 1,5 dl gräddfil, 1 msk dijonsenap, 0,5 tsk flytande honung, 2 msk finriven pepparrot, 1 st citron, rivet skal, flingsalt och grovmalen svartpeppar, efter smak, 1 st rödlök, 2 dl cocktailkapris, finriven pepparrot till servering

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Häll av potatisen och låt den svalna något i en bunke.
  3. Skär eventuellt potatisen i mindre bitar.
  4. Rör samman gräddfil, senap, honung, pepparrot och citronskal.
  5. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Rör ner dressingen i den varma potatisen och blanda ordentligt.
  7. Strimla rödlöken och fördela den tillsammans med kapris på toppen, samt eventuellt mer riven pepparrot.

Den marinaden kommer jag att göra fler gånger, inget dropp och os i grillen smakade väldigt gott. Missade att man skulle marinera den 1-3 dygn, men det får bli nästa gång… man kan variera kryddorna.

Önskar Er alla en underbar lördagskväll!

Kram Birgitta

 

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Maj 14 2016 7:08 e m

    Där var ännu att recept att prova nästa helg! Snart blir det din mat varje helg, hi hi! Det är så skönt att få inspiration och tips.
    ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Maj 14 2016 7:43 e m

      Rekommenderar denna marinad, väldigt god. Eftersom det inte är olja i den så ryker det inte i grillen när det droppar. Det är så toppenkul att ge tips och inspiration.
      Ha en underbar helg!
      Kram Birgitta

  2. bia / Maj 15 2016 1:17 e m

    Verkar gott…jag ska äta gårdagens wokade kyckling med nudlar i kväll ;))
    Finns mycket gott på vissa bloggar ;))
    Ha en fin dag !
    Kram bia

    • underbarahem / Maj 15 2016 5:59 e m

      Håller med dig, det är kul att läsa bloggar… mycket med tips och ideer.
      Kram Birgitta

  3. A House With A View / Maj 15 2016 1:46 e m

    Mums, det där verkar himla gott – som allting annat du tipsar om! Håller med Eva ovan, hittar alltid inspo till god mat här inne 🙂

    Kramizar aka

    • underbarahem / Maj 15 2016 6:02 e m

      Att använda yoghurt kommer jag göra igen, inget droppande och fräsande i grillen där inte.
      Kul att ni gillar mina recept.
      Ha en bra vecka!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: