Skip to content
april 29, 2016 / underbarahem

Dax igen för internationell mat på torget i Borås!

På min lediga dag så åkte vi in till Borås och njöt av internationell mat, en fröjd för ögat, smak och doftsinnet. Efterlyser lite mera värme, men solen tittade i alla fall fram. Lite handlat blev det, vitlöks och chilikorv en perfekt smakbit till vinet.

Fransk bistromat, italienska kakor, holländsk korv och ost från England är en del av det ätbara. Men här finns också små kakor från Turkiet, och den mesta försäljningen sker till musik från respektive länder.

Brandon Cranshaw har kommit från Perth, Australien, och han och hans kompanjoner säljer hamburgare, gjorda av kött från känguru, kamel och krokodil.

Streetfood-Borås4Streetfood-Borås3Som ni ser så är himlen blå och inte så många moln, perfekt att vara där tidigt mindre med folk. Streetfood-Borås5Streetfood-Borås6Vilket jobb det måste vara att plocka upp allt detta varje dag, men visst ser det härligt ut. Man kan gå och njuta hur länge som helst.Streetfood-Borås7Streetfood-Borås9Här har vi Amerikanskt och Engelskt som möts, hamburgare, te och marmelader… är ingen tedrickare, men gillar hamburgare. Men det är så vackert med alla dessa färger, speciellt när solen tittar fram.Streetfood-Borås10Tänk om torget alltid såg ut så här och givetvis skulle man bo i närheten så man kunde gå ner och handla det man vill ha till frukost.Streetfood-Borås8Det var synd att inte Millian var med, han gillar verkligen oliver i alla utförande. Som ni vet så gillar han att provsmaka alla sorters mat, gärna med en liten tandpetare.Streetfood-Borås11Ett hav av suckulenter vore inte helt fel, tänk att se detta ligga på ett tak… underbart.

När vi gick tillbaka till bilen så gick vi förbi Simonsland som i många år varit en undangömd juvel. Nu har den fått en ny glans. En stadsdel mitt i Borås har växt fram. Området är den självklara mötesplatsen för kreativa verksamheter inom mode, textil och design. Det är otroligt fint med Viskan som rinner igenom området och dessa verkstadshus som nu innehåller en annan sorts aktivitet än var tänkt från början.Streetfood-Borås-Tog bara en bild men det finns mycket mera att se… Nu är vi hemma och jag måste testa dessa goda korvar som jag har köpt och invänta helgen.

Funderar och funderar på vad jag skall bjuda på för recept i morgon, har handlat lite av varje så jag får se vad jag sätter ihop.

Ha nu en underbar fredagskväll och en härlig helg!

Många kramar från Birgitta

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: