Skip to content
mars 26, 2016 / underbarahem

Fläskytterfilé med basilikaröra!

Det pasar mig perfekt när det är fullt upp, först till bilprovningen med bilen… inga problem. Sen ringer sonen, var är ni? Vi skall ju snickra! Visst är det underbart när man är behövd.

Slänger i oss en macka och kaffe, sen bär det av till den sonen som har en lite gård, den äldste sonen är redan där och det snickras för fullt, härligt!Millian-med-hammareSonen-fixar-fönster-på-ladugårdenDet är tur att Mille är arbetsledare, hur skulle det bli annars. Han har full koll på allting, man kan ju aldrig lita på farbror Mikael och farfar.Det-är-jobbigt-iblandOj oj så tunga alla verktygen är, men är man stark så är man, underbara röda rosor på kinderna!Milton-och-traktorMilton har kört fast med traktorn, undrar om storebror kan hjälpa till?Mulle-och-grannbarnen2016Nä, han är med grannbarnen hos Mulle som går hur han vill på gården, är man liten så kan man gå under stängslet och gå tillbaka när man känner för det.Mulle-och-grannbarnenMulle gillar morötter, fast i små bitar. Man kan se på Millian att han tycker att det inte är så märkvärdigt att ha en Mulle, det har väl alla??

När jag äntligen kunde slita mig därifrån åka hem och fixa till en lördagsmiddag, det blev fläskytterfilé med basilikaröra. Fläskytterfilé-med-basilikaröra

Fläskytterfilé med basilikaröra

600 g fläskytterfilé 

Marinad: olivolja, soja, paprikapulver, cayennepeppar 

 

1 kruka basilika

3 vitlöksklyftor 

1 tsk hackad ingefära

1 dl olivolja

1 tsk sambal oelek 

skal från 1 citron 

1 tsk citronsaft 

salt 

peppar

 

1. Lägg fläskytterfilén i en marinad gjord på olja, soja, paprikapulver, cayennepeppar och teriyakisås. Låt den marinera i minst 30 minuter men gärna längre.

2. Hacka basilika, ingefära och vitlöksklyftor och lägg i en skål tillsammans med olja, sambal oelek, citronsaft, citronskal, salt och peppar.

3. Sätt ugnen på 175 grader.

4. Bryn fläskytterfilén på hög värme i en stekpanna med en klick smör så att den får fin färg.

5. Lägg den brynta fläskytterfilén i en ugnsfast form och täck med basilika. Se till att hela filén är så täckt som möjligt.

6. Tillaga i ugnen i ca 25-30 minuterFläskytterfilé-på-tallrikSom vanligt var det ett recept som går fort att göra, när man har satt in köttet och potatisen så kan man sätta sig ner en stund med ett glas vin och fundera över dagen.

Nu önskar jag Er alla en underbar Påskafton i morgon blir det nog mera snickeri.

Många kramar från Birgitta

 

Annonser

6 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Mar 26 2016 9:13 e m

    En underbar lördag ser jag 🙂
    Glad påsk på dig Birgitta.

    //Petra

    • underbarahem / Mar 27 2016 3:21 f m

      Absolut, hoppas att din lördag har varit bra. Nu har vi två lediga dagar kvar, får se vad dessa har att bjuda på.
      Birgitta

  2. Eva / Mar 27 2016 6:45 e m

    Livet på landet är bäst! En lycka för dina barnbarn att få växa upp så och lära sig att inget är märkvärdigt!
    Läckert recept, tackar för det!
    Ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Mar 27 2016 7:02 e m

      Millian hade det verkligen kul med grannbarnen, Milton tog en liten tupplur. Vi var där i dag också, då letade vi efter blommor som hade kommit upp… hittade bara snödroppar och tistelblad. Vi försökte bygga en koja, men det gick inte så bra… hihi.
      Ha det bra!
      Kram Birgitta

  3. bia / Mar 27 2016 9:25 e m

    ja nu börjar ju påsken lida mot sitt slut, men en dag kvar har vi iaf ;))…vi åker till mina föräldrar i morgon, fem mil härifrån…hoppas din påsk helg varit bra ;))
    Kramis bia

    • underbarahem / Mar 28 2016 5:06 f m

      Det har varit en härlig helg, nu är det bara att njuta av den här dagen för i morgon är det jobb.
      Ha en härlig dag!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: