Skip to content
februari 20, 2016 / underbarahem

Chilikött och guacamole en lördagskväll!

Det är väl typiskt, när man är ledig så är det mulet och snö. Men det blev en promenad på 7 km i alla fall, funderade på att gå 4 km till men det snöade och blåste så mycket. Lite snöskottning blev det när vi kom hem, ifall det skulle frysa på. Sen var det dax att ta tag i matlagningens ädla konst, köttet skulle koka i 3 timmar.

Detta blev det och det var gott…

Smaklig måltid!chilikött-med-goucamole

800 g högrev i tärningar, 2 gula lökar grovt hackade, 4 vitlöksklyftor skivade, 1-2 st röd chili skivad med kärnor, 2 tsk malen spiskummin, 2 tsk malen koriander, 1 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkat fänkålsfrö, 1 lagerblad, 2 msk tomatpuré, 3 dl utblandad kalvfond, 5 dl mörk öl, vatten, salt, olja till stekning

gräddfil till servering, vitt bröd till servering

Gör så här:

  1. Ta bra en stor gryta med lock och bryn köttet i olja tills det har fin yta runt om alla köttbitar.
  2. Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten, öl och utblandad kalvfond.
  3. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det köttet kokat sönder helt, slå eventuellt på mer vatten så chilin inte kokar torrt.

Guacamole:

2 st avokado, 1 vitlöksklyfta, 1 tomat, 1/2 lime juice, 2-3 msk olivolja, salt

  1. Kärna ur och blanda ner avokado i en bunke, pressa på juice från en halv lime och pressa sönder allt med en gaffel tills det blir en klumpig röra.
  2. Riv eller hacka vitlöken fint och rör ner fint tärnad tomat.
  3. Blanda allt med lite salt och olivolja.

Smakas av med salt och servera med gräddfil, bröd och guacamoleChilikött-på-tallrik

Guacamole var väldigt god, lite mera vitlök kanske. Det var mycket mättande, nästa gång tar vi små tortilla i stället. Som vanligt blir det över till några måltider i veckan, men det är väldigt bra. Eftersom jag kommer hem ganska sent så är maten nästan färdig.

Misstänker att många sitter och tittar på melodifestivalen med massa gott tilltugg och något gott att dricka. Här blir det nog en deckare i stället för musik.

Mille-the-boss

 

Kan inte låta bli utan jag måste visa den lille förmannen på Norrgården. Han håller pappa under uppsikt när veden blir fixad, men visst är det tröttsamt att vara the Boss. Ibland måste man  ta sig en tupplur, om man skall orka med dessa hårda sysslor och se till att det blir något gjort.

Det är tur att det finns en solstol i närheten, en filt och givetvis så måste man ha en napp…

Nu undrar jag när farmor skall komma och stapla veden, får kolla med the Boss… kan det bli i morgon tro?

Nu är det bäst att sätta sig ner och njuta av lördagskvällen, i morgon kanske det blir jobb.

Ha en skön lördagskväll!

Många kramar från Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. petrasparlor / Feb 23 2016 9:49 e m

    Ser ut som riktigt god mat, och så bra när man får lite extra att ha till snabba middagar under veckan.
    Och jag måste säga att det var en söt liten chef i stolen. Han ser ut att ha fattat uppgiften som chef helt och hållet 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Feb 24 2016 3:36 f m

      Det var gott, fast lite mera chili hade behövts. Han säger att han inte vill gå till dagis, skall jobba hemifrån. Kan det vara så att han har hört det från pappa… just nu är han ett litet eko.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: