Skip to content
januari 26, 2016 / underbarahem

Har du slut på kaffebrödet?

Har du slut på kaffebrödet så skall du testa detta, snabbt och enkelt. Fick det här receptet av en jobbarkompis och givetvis måste jag testa nyfiken som jag är.

Apfelstrudel: 

Tysk äppelkaka eller apfelstrudel. En tysk äppelkaka med äpplen, nötter, kanel och russin smaksatt med lite rom bakad i smördeg.Apfelstrudel-i-bitarIngredienser:

3 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 4 msk vatten, 37º, 1 msk solrosolja,1 ägg
Fyllning:
2 syrliga äpplen, 1/2 dl russin, 1/2 dl strösocker, 1/2 citron rivet skal, 1 tsk kanel, 1/2 dl ströbröd, mandelflarn
Gör så här
  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ihop ljummet vatten, olja, ägg och rör ner i mjölet lite åt gången. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen stå övertäckt på varm plats i ca1 timme.
  2. Nu var jag så lat så att jag tog färdig smördeg… hihi
  3. Skala, kärna ur äpplena och skiva dem tunt. Blanda äpplen, russin, socker, citronskal och kanel i en skål.
  4. Kavla ut degen på pakplåtspapper, så tunt som möjligt. Dra ut degen åt alla håll tills den är riktigt tunn. Kavla degen rektangulär. Pensla degen med en del av det smälta smöret och strö över ströbrödet. Fördela äppelblandningen ovanpå. Lämna 10 cm utan fyllning på långsidorna, som blir början och slut på strudeln.
  5. Vik sidobitarna över fyllningen och lägg den med bakplåtspapperet på en plåt.
  6. Grädda i 35–40 minuter och pensla då och då under gräddningen med äggvispet.
  7. Vid servering sikta över florsocker och garnera med citronmeliss.
  8. Servera apfelstrudeln ljummen med vaniljglass blandad med vispad grädde

Eller varför inte testa wienerformar, också en väldigt enkelt bakverk och man jäser det bara en gång. Brukar alltid göra dessa bullar när jag bakar vanliga kanelbullar, eftersom man jäser dem bara en gång så gör jag iordning dem först… sen kan de stå väldigt länge innan du gräddar.

Bullar-korg-ljus-nära

7 dl vetemjöl, 150 gr margarin, 50 gr jäst,1 dl grädde, 2 ägg, 2-3 msk socker. Fyllning: 100 gr margarin, 10 gr florsocker.

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Arbeta in smöret i mjölet.

3. Rör ut jästen i grädden.

4. Arbeta degen smidig.

5. Mjöla och kavla ut till en avlång kaka.

6. Rör florsocker och margarin och bred på kakan.

7. Rulla ihop skär i ca 25 bitar.

8. Lägg dem i pappersformar jäses i rumstemperatur ca 40 min.

9. Pensla med ägget och strö över pärlsocker.

10. Grädda i ca 7-8 min.

Det är väldigt kul att baka och dessa är säkra kort, enkla men känns väldigt lyxiga. Har man dessa i frysen så klarar man sig.  Så har du tid och ork testa dessa, härligt att ha i frysen och ta fram när gästerna kommer.

Ha en skön kväll och fundera på detta… hihi

Många kramar från Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Regina / Jan 26 2016 9:08 e m

    Vad mycket smaskigt du har bakat! Jag önskar jag vore duktigare på att baka.
    Kram,
    Regina

    • underbarahem / Jan 27 2016 3:28 f m

      Du måste testa detta, det är väldigt enkelt att baka.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: