Skip to content
januari 16, 2016 / underbarahem

Coeur de filet provencale!

Nu fortsätter vi med kyl och frys rens, idag blev det oxfilén i frysen som fick bli lördagens recept. Köpte oxfilé för ett tag sen när det var bra pris, lagade till en bit sen har de andra bitarna blivit liggande i frysen. Men nu var det dax, hade allt utom persilja hade jag och den glömde jag att köpa, så det fick bli lite torkad dragon som garnering.

Smaklig måltid!Oxfile-provencal Ingredienser:

1 kg  oxfilé, 0,5 msk  salt, svartpeppar från kvarn, 2-3 msk  smör,

Vitlökssmör

4-5 msk smör, 3-4 st vitlöksklyftor, persilja hackad

Potatis:

1,5 kg potatis

1 tsk salt

2-3 msk smör

Garnering: persilja

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i mycket tunna skivor. Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk.

Smörj ett stort ugnssäkert fat med hälften av smöret. Bred ut potatisskivorna och salta.
Stek potatisen i mitten av ugnen i 225° i c:a 40 minuter. Täck den med folie under de första 15 minuterna. Klicka sedan ut resten av smöret och stek färdigt utan folie.

2. Bryn under tiden köttet i en stekpanna. Efterstek filén i 10–15 minuter på svag värme under lock. Den ska vara röd i mitten. Låt filén vila i 5 minuter innan den skärs upp i centimetertjocka skivor.
Lägg dem i en rad ovanpå potatisen.

3. Rör ihop smöret med den pressade vitlöken och finhackade persiljan. Bred ut det över köttet. Hit kan rätten förberedas i förväg.

4. Sätt in fatet i ugnen i 250° i c:a 5 minuter eller tills allt blivit genomvarmt och smöret smält. Garnera med persilja och servera genast tillsammans med en sallad.

Oxfile-provencal-på-tallrikDetta var en väldigt enkel rätt att laga, det var betydligt svårare att stava till rättens namn…hihi. Gillade verkligen potatisen, med massor av vitlök… supergod.

Nu önskar jag Er en mysig lördagskväll och en fortsatt härlig helg. I morgon skall vi gratta Milton, han fyller 2-år stora killen.

Många kramar från Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Jan 16 2016 7:13 e m

    Åh, blir han två år lille Milton, tiden går fort! Jag har en som blir två år i april. Kul nu när man kan ha lite roligt med dem.
    Tack för bra recept, som du vet gillar jag sånt om inte är krångligt!
    Ha en fin lördag kväll, nu tar jag ett glas rött!
    Kram Eva

    • underbarahem / Jan 16 2016 7:19 e m

      Ja, tiden går väldigt fort, tur att man inte blir äldre längre… hihi. I morgon blir det paket till lille Milton och så bjuder han på smörgåstårta. Det har kommit en ny familjemedlem till den lilla familjen, en liten lammbagge… så söt. I morgon får ni se den på bild…
      Kram Birgitta

  2. Petra / Jan 17 2016 3:25 e m

    My god, Birgitta. Man blir alltid hungrig när man tittar in till dig 😉 Mums vad gott det ser ut.
    Kram Petra

    • underbarahem / Jan 17 2016 4:59 e m

      Detta måse du prova, så enkelt men gott… om man gillar vitlök vill säga.
      Tror att det skulle bli bra med fläskytterfile.
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: