Skip to content
december 26, 2015 / underbarahem

Idag vankas det torskrygg med philadelfhiaost, vitlök och pressad potatis!

Idag är det Jeepträff, det är det alltid på annandagen, vi har haft de små godingarna M&M med oss. Det blev en tur i skogen på ca tre timmar och de små har gått backe upp och backe ner i skogen, inte ett gnällande var det. Tror att de kommer att sova gott i kväll när de små benen har fått kämpa så. Men pauser blev det när vi tittade på Jeeparna som skulle ta sig fram i skogen och passade även på att leka med medhavda bilar.

Nu är snart julmaten uppäten och man får tänka på lite lättare mat, så idag blir det torskrygg till middag… enkelt och gott.Torskrygg-med-philadelfia

4 bitar torskrygg, 200 gram ­philadelphiaost, 2 dl crème fraiche 34 ­procent, 3 vitlöksklyftor, salt och peppar, dragon och örtkrydda efter behag.

  1. Placera torsken i en ugnsfast form, salta och peppra.
  2. Rör ihop philadelphiaost, creme fraiche, pressad vitlök och örter. Bred blandningen över fisken och låt stå i ugnen på 200 grader i cirka 20-30 minuter.
  3. Servera till en krispig sallad och pressad potatis.

Torskrygg-med-philadelfia-på-tallrikEfter en dag i skogen så är det skönt att sätta sig ner och njuta av ett glas vin. Är ledig två dagar till, så vi får se vad det kan bli att göra.

Ha en skön lördagskväll!

Kramar från Birgitta

 

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Eva / Dec 26 2015 8:14 e m

    Gott att vara ute med de små, vi har varit ute mycket med Arvid under julhelgen.
    Bra med lättare mat nu, tack för recept med torskrygg!
    God fortsättning på dig!
    Kram Eva

    • underbarahem / Dec 27 2015 7:52 f m

      När vi har ätit fisk så säger jag alltid att det måste vi äta mera av, äter alldeles för lite fisk.
      Det blev många timmar i skogen, det går fort när man har roligt. Undrar vad de små godingarna tycker om snön som har kommit?😀
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: