Skip to content
november 21, 2015 / underbarahem

Ugnsbakad lax under parmesantäcke!

Idag blev det julmarknad på Åhaga för hela slanten med de små gullungarna, med allt som det tillhör. Milton satt i kärran och kollade in alla fina saker och Millian sprang runt och smakade på ost, korv och oliver. Jag köpte korv och bröd i ett stånd, när jag var klar upptäckte jag att Millian hade ätit upp all korv som var smak prov… det var bra tyckte försäljaren, det är ett bevis på att korven är god.

Idag blev det lax till middag, det händer inte för ofta men det är väldigt gott.

Smaklig måltid!Laxgratäng2015

800 gr laxfilé (delad i 6 portions bitar) , 2 dl Yoghurt, 1 dl Creme fraiche, Färsk basilika (hackad), 1 st Vitlöksklyfta (pressad), Lite röd Chili, en bit Parmesan (grov riven), 800 gr Potatisar (gjorda i stänger), 125 gr Bacon (strimlad), Olivolja, Salt, Svartpeppar

1. Lägg potatisen och baconet på en plåt, blanda lite och ställ plåten högt i ugnen på 220° i ca 25 – 30 minuter

2. Sedan blandar man yoghurt, creme fraiche, basilika, chili, vitlök och smakar av med salt och peppar.

3. Lägg laxen i en ugnsform och lägg blandningen på varje lax bit strö sedan parmesanosten ovanpå

4. När det återstår 10 – 12 minuter på potatisen ställer du in laxen underst i ugnen

5. Potatisen och laxen är klara samtidigt och det är bara att servera med lite olivolja ringlad på laxen och potatisen saltad

Laxgratäng20153

Potatisen blev väldigt god och den kommer jag att göra flera gånger, det är väldigt gott att smaksätta den med något.laxgratäng20152Nu är det dax att leka lite för snart är det sängdax för de små, de är nog trötta efter en dag hos tomten. I morgon skall jag titta på bilderna som blev tagna och skriva ett inlägg om allt mysigt vi har sett.

Ha en skön lördagskväll!

Kram Birgitta

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: