Skip to content
november 13, 2015 / underbarahem

Apfelstrudel med russin och äppelfyllning!

Fredag, ledig, regn och blåst, då får det bli en bak och fixardag. Blev bjuden av en jobbarkompis på apfelstrudel som hon hade gjort, det är alltid kul att prova på något nytt… det var väldigt gott. Då sa jag att detta måste jag prova, fick en undervisning hur man skulle göra… verkade inte så svårt.

Så här blev det,testa och njut!Apfelstrudel

Ingredienser:
3 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 4 msk vatten, 37º, 1 msk solrosolja,1 ägg
Fyllning:
2 syrliga äpplen, 1/2 dl russin, 1/2 dl strösocker, 1/2 citron rivet skal, 1 tsk kanel, 1/2 dl ströbröd, mandelflarn
Gör så här
  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ihop ljummet vatten, olja, ägg och rör ner i mjölet lite åt gången. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen stå övertäckt på varm plats i ca1 timme.
  2. Nu var jag så lat så att jag tog färdig smördeg… hihi
  3. Skala, kärna ur äpplena och skiva dem tunt. Blanda äpplen, russin, socker, citronskal och kanel i en skål.
  4. Kavla ut degen på pakplåtspapper, så tunt som möjligt. Dra ut degen åt alla håll tills den är riktigt tunn. Kavla degen rektangulär. Pensla degen med en del av det smälta smöret och strö över ströbrödet. Fördela äppelblandningen ovanpå. Lämna 10 cm utan fyllning på långsidorna, som blir början och slut på strudeln.
  5. Vik sidobitarna över fyllningen och lägg den med bakplåtspapperet på en plåt.
  6. Grädda i 35–40 minuter och pensla då och då under gräddningen med äggvispet.
  7. Vid servering sikta över florsocker och garnera med citronmeliss.
  8. Servera apfelstrudeln ljummen med vaniljglass blandad med vispad grädde

Apfelstrudel-i-bitar

Vi tog detta till eftermiddagskaffet det blev mer än godkänt… mums. Nu hade vi inte någon glass till detta, det hade nog varit pricken över i:et.

Har precis varit ute och tänt i lyktorna, så nu är det helg. Hoppas på lite bättre väder i morgon, då är det risk för en långpromenad, annars får vi hitta på något annat.

Ha en skön fredagskväll och en underbar helg!

Kram Birgitta

Annonser

2 kommentarer

Kommentera
  1. Jessica / Nov 13 2015 10:23 e m

    Hej!tänk jag smakade aldrig detta när vi var i Österrike..men det är säkert gott!det blev ju massa snitzlar istället ”ler” så orkade inte efterrätt ) Trevlig helg<3 kram Jessica

  2. underbarahem / Nov 14 2015 5:34 f m

    Den var väldigt lätt att göra, om man tar färdig smördeg vill säga… hihi.
    Du får också ha en härlig helg!
    Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: