Skip to content
oktober 17, 2015 / underbarahem

Helstekt dragonkyckling med klyftpotatis!

Vilken slapparlördag det har varit, har nästan inte gjort någonting. Har varit ute i växthuset och tittat till växterna, vattnat lite och plockat bort lite löv i dammen… mera har inte hänt. Men nu är det givetvis dax för ett recept som vanligt, så idag blir det Helstekt dragonkyckling med klyftpotatis. Men den skall vara inne i över en timme, så då kan jag fortsätta och göra ingenting.

Smaklig måltid!Helstekt-dragon-kyckling

1 st  hel kyckling (ca 1, 2 kg), 2 dl  vitt vin,

Fyllning:

0,5 st  gul lök, 2 klyftor  vitlök, 0,5 st  citron

Dragonsmör:

100 g  smör, 1 tsk  torkad dragon, 0,5 st  citron finrivet skal, 1 tsk  salt och pepparHelstekt-dragonkyckling-på-tallrikSås-till-helstekt-dragonkyckling

Sås:

Sky från kycklingen,1 dl  crème fraiche

Gör så här:

  1. Tvätta kycklingen invändigt och torka med ett hushållspapper.
  2. Skala och skär den gula löken och vitlöken i skivor och citronen i bitar.
  3. Blanda lök, vitlök, citron, salt och peppar i en skål och fyll buken med blandningen.
  4. Blanda smör, dragon, citronskal, salt och peppar i en djup tallrik.
  5. Peta in smöret under skinnet runt om hela kycklingen, spara lite av smöret till senare.
  6. Bind upp kycklingen med hushållssnöre.
  7. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och bred på resten av dragonsmöret utanpå skinnet, det är lättast att använda handen.
  8. Häll över vinet.
  9. Ugnsstek kycklingen i 200 grader i 60–70 minuter. Ös då och då med skyn som bildats.
  10. Kontrollera så att kycklingköttet är färdigt.
  11. Sås
    Häll skyn som bildats i en kastrull och tillsätt crème fraiche.
  12. Vispa och låt alltsammans bli varmt.

När jag väntade på att kycklingen skulle bli färdig tog jag ett glas rött och bläddrade lite i en tidning. Samtidigt som Buddha höll ett vakande öga över mig… hihi

Mysig-lördagBuddha2015

Hoppas att ni har haft en lika härlig lördag som jag har haft, men det får inte vara för många sådana lördagar för då blir jag uttråkad och rastlös.

Ha en skön lördagskväll!

Kram Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: