Skip to content
september 21, 2015 / underbarahem

Kompost borta, kan bli sittplats?

Nu är vår kompost borta, har insett att det skall finnas plats och framför allt att den skall skötas rätt. Kände att det var inte så lätt att få till det bra och framför allt tiden och platsen. Så  nu får jag fundera ut vad jag skall göra där uppe, grannen har satt ett nytt staket som skall målas helt svart om några år… plankorna skall vara så ett par år.

Och de säger att det är lätt🙂

Kompostprocessen alstrar värme och då bildas kondensvatten. Börjar komposten lukta illa är innehållet för blött och kompakt. Blanda in torrt trädgårdsavfall och Kompostmull och rör om.  

Finns det myror i komposten är den för torr. Tillför blött hushållsavfall och rör om. Vattna helst inte direkt i komposten, det rinner bara rakt igenom. 

Låt aldrig färskt hushållsavfall ligga kvar på ytan, utan täck med strömaterial och blanda ner ordentligt varje gång nytt avfall läggs i komposten. Då blir det inga problem med lukt, flugor eller råttor! 

För att processen inte ska stanna av bör man tillföra avfall i komposten ofta – helst varje dag. Gör man det kan komposten hållas igång hela vintern, även om det är minusgrader!Komposten-borta-2015Komposten-borta2015Har sått lite nytt gräs så det är i alla fall grönt, komposten stot parallellt med det gamla staketet. När man står där och tittar bort från staketet så ser man växthuset genom humleporten, så det blir som ett litet rum.

Humleport-2015Platån-2015L kan inte förstå varför man skall ha flera stycken sittplatser, det är snyggt förklarar jag… fortfarande oförstående. Jag har en vit gammal trädgårdsmöbel som är undanställd, den skulle passa perfekt att ha där uppe… får bli nästa år, då kanske L förstår bättre… hihi

Idag har jag varit på jobbets fotostudio, lite annat jobb än jag är van vid… men väldigt kul. Oj, så mycket snygga påslakan det finns, tur att jag har sansat mig och bara har tre uppsättningar. Är faktiskt ganska nöjd med att se på allt fint, konstiga jag.

Nu blir det snart dax att äta stekt kål och köttfärsröra med tabasco, det är supergott.

Ha en skön kväll!

Kram Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
 1. Tiger / Sep 21 2015 9:56 e m

  Så vackert med humleportalen! Det kan säkert bli fint med en sittplats där uppe. Min man kan inte heller förstå varför det inte räcker med en sittplats. Möblerna är så besvärliga att flytta på när man klipper gräset säger han… Synd att det inte fungerade med komposten, för det är ju annars ett bra sätt att ta hand om sitt avfall och producera egen mull. Vi har maskar i vår varmkompost, vilket gör att den sköter sig väldigt bra själv. Vintertid flyttar vi in den i växthuset och isolerar den, för vi är rädda om maskarna… 😉

  Hösthälsningar
  Elisabet

  • underbarahem / Sep 22 2015 2:40 f m

   Låter toppen med en kompost och kul att se vad som händer i den. Vi hade en varmkompost för flera år sedan, men den är också borta. Vi får se det kanske blir en igen man vet aldrig, får försöka göra den bättre då.
   Ha det bra!
   Birgitta

 2. petrasparlor / Sep 23 2015 8:42 e m

  Hmmm, funderar också på att ta bort våra två komposter. De har stått länge utan att få någon omsorg och någon jord blir det inte heller.

  En sittplats på den platsen är nog inte aktuellt 🙂 då det är mörkt och skuggigt. Men en fin plats för lite trädgårdsverktyg kanske.

  //Petra

  • underbarahem / Sep 24 2015 2:29 f m

   Det är inte alltid att det fungerar som man tänkt.
   Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header för vidare information. Dessutom finns det 37 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket. Välkommen tillbaka.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: