Skip to content
september 19, 2015 / underbarahem

Torskrygg bacon och vitlök med kraschad potatis i form!

Idag har det blivit en liten stund i trädgården, plockade bort lite blommor som såg skräpiga ut. Sen blev det en tur till sonen och de goa barnbarnen, gjorde sandkakor i massor.

Det blev en sen middag idag, men den blev väldigt god. Som jag sa i går så är jag väldigt dålig på att laga fisk, men den här rätten fick väl godkänt. Varje gång jag gör fisk så säger jag at det måste vi göra oftare, men sen spårar det ur.

Testa detta smaklig måltid!Torskrygg-med-bacon

Ingredienser:
4 torskryggfiléer
3-4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
140 gram bacon
6-8 soltorkade tomater (Ridderheims är bäst!)
0,5 gul lök
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Gör så här:
1. Skala löken och skär den i tunna klyftor.
2. Strimla baconet på längden. Stek bacon och lök tillsammans i en stekpanna i ca 3-4 min.
3. Strimla dom soltorkade tomaterna och rör ihop med baconet och löken. Ställ åt sidan.
4. Häll flytande smör i en ugnssäker form och tillsätt sambal oelek och pressad vitlök. Blanda allt i formen.
5. Lägg fiskbitarna på smöret och strö över den hackade persiljan. Salta och peppra.
6. Lägg baconröran ovanpå fisken och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
7. Tag ut formen efter halva tiden och ös fisken med smöret.
Till detta serverade jag kraschad potatis i form
1. Koka ett antal potatisar med skalen på, tryck sedan sönder dem och lägg dem i en form med lite flytande smör.
2. Krydda med en smak som du gillar, jag gillar vitlök.
3. Strimla lite flytande smör över och sätt in i ugnen på ca 225°
Torskrygg-på-tallrik
Nu blir det att snabbt kasta sig i tv stolen innan man somnar, är som ni vet morgonmänniska.
Ha en skön lördagskväll, så får vi se vad som händer i morgon…
Kram till Er alla Birgitta
Annonser

12 kommentarer

Kommentera
  1. bia / Sep 20 2015 6:44 e m

    Åh, gillar fisk…tack för fint recept…den kraschade potatisen måste jag bara pröva 😉
    Ha en fin kväll!
    Kram

    • underbarahem / Sep 20 2015 6:54 e m

      Håll till godo, torskrygg är supergott. Skall försöka få till lite fler fiskrätter.
      Ha en bra vecka!
      Kram Birgitta

  2. Oj, det där låter riktigt smarrigt! Har haft torsk rätt länge i frysen utan att veta vad jag ska göra med den så ska prova på din rätt 🙂 Är inte så erfaren med att äta torsk men det faller mig nog helt i smak 🙂

  3. underbarahem / Sep 20 2015 7:21 e m

    Den var enkel att göra och väldigt god. Perfekt med kraschad potatis i form till. Kul att du hittade till min blogg, hoppas att du hittar fler recept eller tips som passar.
    Ha det bra!
    Birgitta

  4. Jessica / Sep 21 2015 8:03 f m

    Himmels vad gott det både lät och såg ut 🙂 som sagt fisk äter man alldeles för sällan tyvärr!! ha en fin kommande höst vecka..kram Jessica

    • underbarahem / Sep 21 2015 5:03 e m

      Det var väldigt gott, sonen kom på söndagen och åt upp resten… MVG
      Ha det bra!
      Kram Birgitta

  5. Annika Christensen / Sep 21 2015 2:01 e m

    VAd gott det ser ut. Älskar torskrygg.
    Skall komma ihåg det här receptet.
    Allt gott
    Annika

    • underbarahem / Sep 21 2015 5:04 e m

      Det blev väldigt gott, är som sagt vad dålig på fisk.
      Ha det bra!
      Birgitta

  6. Fröken Tindra / Sep 21 2015 3:00 e m

    Receptet är sparat! Låter gott! Jag är också dålig på fick.
    Ha en fin vecka!
    Kram!

    • Fröken Tindra / Sep 21 2015 3:01 e m

      Fisk skall det ju vara…

    • underbarahem / Sep 21 2015 5:08 e m

      Känns som om det är många som äter för lite fisk, får nog bli ett recept nästa lördag också… hihi
      Ha det bra!
      Kram Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: