Skip to content
september 12, 2015 / underbarahem

Saltimbocca och potatisgnocchi!

I dag får det bli super enkel mat, har haft lite annat för oss så det blev lite sent med maten. Fast det är inget ovanligt vi äter ofta sen middag, gillar att avsluta dagen med en god middag och ett glas rött.

Smaklig måltid!Saltimbocca

Ingredienser:

500 g skinkschnitzel, 100 g lufttorkad skinka t ex serrano, 1 kruka salvia, 3/4 tsk salt, 2 krm peppar, 2 msk smör eller margarin, 2 dl vitt matlagningsvin, 1 dl vatten, 300 g körsbärstomater gärna på kvist, 500 g potatisgnocchi, 6 – 7 soltorkade tomater

Gör så här: 

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till potatisgnocchin i en stor kastrull.
  2. Lägg köttet på en skärbräda. Banka ut det något. Täck varje schnitzel med lufttorkad skinka och 2–4 salviablad. Vik ihop på mitten. Krydda köttet runtom med salt och peppar.
  3. Bryn köttet i matfettet ca 2 minuter per sida i en stor stekpanna. Tillsätt matlagningsvin, vatten och tomaterna (låt gärna ev kvist sitta kvar). Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter under lock.
  4. Koka potatisgnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt ånga av. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och blanda med gnocchin.
  5. Servera saltimboccan med potatisgnocchin, grönsalladen och gärna ett gott bröd.
  6. Stek den kokta potatisgnocchin gyllenbrun i smör och lite olivolja. På så vis blir de läckert frasiga, ungefär som minikroketter!Saltombocca2GnocchiMan kan göra gnocchi själv, men idag fick det gå lite fortare så det blev en påse inköpt på ica. Det blev väldigt gott när man efterstekte dem i smör och olja.Saltimbocca-och-gnocchiMed tända ljus och mina ruffiga löpare och tabletter så smakade Saltimbocca och gnocchin perfekt.

Just nu är klockan 19,30 och det är faktiskt ganska ljust fortfarande, hösten har kanske inte kommit på riktigt än… vad tror ni.

Ha en härlig och mysig lördagskväll!

Kram Birgitta

Annonser

4 kommentarer

Kommentera
  1. bia / Sep 12 2015 8:34 e m

    Det där verkar ju gott !!!….jag kan ju äta vad jag vill på helgerna, hihi…..men på vardagarna äter jag bra framöver, det kan du ge dej på, hihi….
    Ha en fin helg!!
    Kram bia

    • underbarahem / Sep 13 2015 4:41 f m

      Det var enkelt och gott… Borde nog också ändra mina matvanor och att göra det under veckorna verkar bra… det gäller att vara envis.
      Ha en bra dag!
      Kram Birgitta

  2. Lena i Wales / Sep 13 2015 10:30 f m

    Det dör ser verkligen gott ut!!! Du gör mej hungrig!
    Ha en trevlig söndag!

    • underbarahem / Sep 13 2015 11:48 f m

      Var ute efter något enkelt och så hade butiken bra pris på skinkschnitzel, försöker vara lite ekonomisk… hihi
      Ha en härlig söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: