Nu doftar det fikonmarmelad i köket!
Mina fikonträd har tydligen bestämt sig för att mogna i omgångar, tänk om de blev mogna samtidigt. Som det ser ut nu så kommer jag att få koka marmelad varje helg, men okej då det var inte så besvärligt.Var ute i dag och plockade en hel del frukter, men det är många kvar och burken blev halv. Skall bli spännande att smaka när den har kallnat, smakade lite när den var varm och det var väldigt gott.
250 g torkade fikon jag hade färska, 4 – 4 1/2 dl rött vin, 1 dl råsocker, 2 lagerblad, 1 påse valnötter (à 60 g)
- Skär bort det hårda fästet på fikonen. Strimla fikonen fint. Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka i ca 20 minuter under lock. Rör om då och då. Marmeladen ska bli simmig i konsistensen.
- Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Häll upp på väl rengjord burk. Späd med lite vatten om marmeladen känns för fast när den svalnat.
Nu har det regnat och åskan har mullrat lite, det är både bra och tråkigt. Det är härligt när solen skiner, men bra när det regnar då får sonen vatten i brunnen… man har svårt för att bestämma sig.
Imorgon bär det av till jobbet igen skall bli skönt efter fem dagars ledighet, som har varit soligt och varmt.
Ha en skön måndagskväll!
Kram Birgitta
Fikonmarmelad som är så gott på en bit brie. Det låter lyxigt att göra marmelad på egna fikon.
Kram,
Regina
Har inte testat det här receptet förut, den är fortfarande lite varm… men smakar gott. Nu är det bara att vänta på samling fikon som mognar.
Ha det bra!
Kram Birgitta
Åh, hinner inte med att hälsa på hos mina bloggvänner nu men tittar in snabbt till dig! Så roligt att ha egna fikon till marmelad! Jag gör fikonmarmelad ibland och har nog ungefär samma recept som du men utan valnötter så det ska jag prova.
Ha det fint!
Kram Eva
Har aldrig fått så många fikon förut, härligt att ha på frukostmackan. kul att su tittar in
Det här svaret Eva på ditt inlägg blev lite konstigt, felstavning och så råkade jag trycka på fel knapp så att det blev upplagt.Hoppas att du inte jobbar för mycket, känner att det är samma här… hinner inte med så mycket jag vill.
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta
Hej Birgitta! så gott med egen gjord marmelad!! känns lite vemodigt att sommaren sjunger på sista versen..Augusti har verkligen briljerat med sitt fina väder.Ha det fortsatt gott<Kram Jessica
Det har varit ett toppenväder, men det kan bli härligt i september också.
Kram Birgitta
Åh, va lyxigt med fikonmarmelad kokad på egenodlade fikon.
//Petra
Det blir inte så många burkar, men det räcker att tag.
Ha det bra!
Birgitta