Skip to content
augusti 24, 2015 / underbarahem

Nu doftar det fikonmarmelad i köket!

Mina fikonträd har tydligen bestämt sig för att mogna i omgångar, tänk om de blev mogna samtidigt. Som det ser ut nu så kommer jag att få koka marmelad varje helg, men okej då det var inte så besvärligt.Fikonträd-augFikonträd-aug2Var ute i dag och plockade en hel del frukter, men det är många kvar och burken blev halv. Skall bli spännande att smaka när den har kallnat, smakade lite när den var varm och det var väldigt gott.Fikonmarmelad250 g torkade fikon jag hade färska, 4 – 4 1/2 dl rött vin, 1 dl råsocker, 2 lagerblad, 1 påse valnötter (à 60 g)

  1. Skär bort det hårda fästet på fikonen. Strimla fikonen fint. Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka i ca 20 minuter under lock. Rör om då och då. Marmeladen ska bli simmig i konsistensen.
  2. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Häll upp på väl rengjord burk. Späd med lite vatten om marmeladen känns för fast när den svalnat.

Nu har det regnat och åskan har mullrat lite, det är både bra och tråkigt. Det är härligt när solen skiner, men bra när det regnar då får sonen vatten i brunnen… man har svårt för att bestämma sig.

Imorgon bär det av till jobbet igen skall bli skönt efter fem dagars ledighet, som har varit soligt och varmt.

Ha en skön måndagskväll!

Kram Birgitta

Annonser

9 kommentarer

Kommentera
  1. Regina / Aug 24 2015 4:09 e m

    Fikonmarmelad som är så gott på en bit brie. Det låter lyxigt att göra marmelad på egna fikon.
    Kram,
    Regina

    • underbarahem / Aug 24 2015 4:14 e m

      Har inte testat det här receptet förut, den är fortfarande lite varm… men smakar gott. Nu är det bara att vänta på samling fikon som mognar.
      Ha det bra!
      Kram Birgitta

  2. Eva / Aug 24 2015 6:58 e m

    Åh, hinner inte med att hälsa på hos mina bloggvänner nu men tittar in snabbt till dig! Så roligt att ha egna fikon till marmelad! Jag gör fikonmarmelad ibland och har nog ungefär samma recept som du men utan valnötter så det ska jag prova.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    • underbarahem / Aug 24 2015 7:14 e m

      Har aldrig fått så många fikon förut, härligt att ha på frukostmackan. kul att su tittar in

      • underbarahem / Aug 24 2015 7:19 e m

        Det här svaret Eva på ditt inlägg blev lite konstigt, felstavning och så råkade jag trycka på fel knapp så att det blev upplagt.Hoppas att du inte jobbar för mycket, känner att det är samma här… hinner inte med så mycket jag vill.
        Ha en bra vecka!
        Kram Birgitta

  3. Jessica / Aug 26 2015 4:32 e m

    Hej Birgitta! så gott med egen gjord marmelad!! känns lite vemodigt att sommaren sjunger på sista versen..Augusti har verkligen briljerat med sitt fina väder.Ha det fortsatt gott<Kram Jessica

    • underbarahem / Aug 26 2015 6:25 e m

      Det har varit ett toppenväder, men det kan bli härligt i september också.
      Kram Birgitta

  4. petrasparlor / Aug 26 2015 10:01 e m

    Åh, va lyxigt med fikonmarmelad kokad på egenodlade fikon.

    //Petra

    • underbarahem / Aug 27 2015 2:27 f m

      Det blir inte så många burkar, men det räcker att tag.
      Ha det bra!
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: