Skip to content
juli 25, 2015 / underbarahem

Marinerad kycklinginnerfilé, potatis i folie och bröd gräddat på grillen!

Varför har de alltid rätt när det gäller vädret, åtminstone när de säger att det skall bli regn… då kommer det alltid. Blir lite rastlös när jag inte kan vara ute och fixa, får passa på att tvätta i stället.

Idag får det bli ett hembakat bröd på grillen, det är väldigt gott att ha till maten. Brukar ha nanbröd på grillen, men nu tänkte jag baka själv.Marinerad-kycklinginnerfilé-foliebakad-pot-och-bröd

1,4 kg Kycklinginnerfilé som jag marinerar.Marinerad-kycklinginnerfilé

Marinad: Olja, Teriyaki sås, soya, chilisås, ströbröd, örtkryddor, pressad vitlök.

Jag har inga mått, utan tar efter behag. Ta inte för mycket ströbröd så att det blir för tjockt. Ströbrödet är till för att binda marinaden, så att den blir kvar på köttet… ta bort lite marinad när du lägger det på grillen, så att det inte droppar ner i glöden. Låt bitarna ligga några timmar i marinaden.

Bröd-på-grillen

Färskt bröd direkt på grillen (ca 10 st)

12,5 gram färsk jäst (1/4 paket)
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
2 tsk rapsolja
ca 7 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke och värm vattnet till fingervarmt, ca 37 grader.

2. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och olja. Rör om och arbeta ner mjölet. Tillsätt lite mer mjöl om degen är för kladdig.

3.Baka ut degen till 10 st små runda bitar och låt den jäsa under duk i ca 30 minuter.

4. Platta till dem ganska tunnt, de jäser upp en del på grillen. Bröden kräver ganska hög värme.

Folie-bakad-potatis

Potatis med persilja och vitlök i foliepaket (gör ett stort eller ex 4 st mindre)

600 gram potatis
Färsk persilja
Salt
Smör
2-3 vitlöksklyftor

Gör så här:

1. Förkoka potatisen i ca 5 minuter.

2. Gör ett paket av dubbelt aluminiumfolie och fördela potatisen ovanpå.

3. Klicka över ett par rejäla bitar smör och tillsätt färsk hackad persilja, lite salt och ett par vitlöksklyftor skurna i grova bitar.

4. Smaksätt paketet som du själv önskar.

5. Stäng paketet och grilla det på grillen i ca 30 minuter.

Går bra att förbereda och läggas på grillen när det är dax.Grön-sparris-på-grillen

Färsk sparris med persilja och smör i foliepaket (ett stort eller flera små)

Färska sparrisar/person
Smör
Färsk persilja
Salt och peppar

Gör så här:

1. Gör ett foliepaket och fördela sparrisen ovanpå.

2.Klicka över smör och strö över färsk persilja, krydda gärna med salt och peppar.

3.Vik ihop foliepaketet och grilla på grillen i ca 10 minuter.

4. Förbered gärna och ta fram när det är dags för att grilla.

Allt blev väldigt uppskattat, trodde först att det skulle bli för trångt på grillen. Men är ganska bra på att fixa så att prylar får plats, det samma gällde grillen… allt fick plats.

Vi skulle äta ca 17,00, men det blev vid 17,30… men som man säger, maten skall inte vänta på gästerna utan det är gästerna som får vänta på maten… hihi.

Hoppas att det inte har regnat allt för mycket på Er, utan att ni har kunnat njuta av en skön lördags kväll!

Kram Birgitta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

KAMILLAS KAMERA -

mitt liv och mina dagar

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: