Skip to content
juli 18, 2015 / underbarahem

Fläskytterfilé gratäng med paprika och chili!

Nu är det semester och det är ganska fint väder, men det blåser väldigt mycket. Idag blir det inget grillande, utan det blev en gratäng. Vi satt inne och åt för annars hade vi blåst bort, konstigt att blommorna sitter kvar på växterna.

Här kommer receptet på maten för den här lördagen, hoppas på lite mera ljumma sommarkvällar innan hösten är i antågande.

Smaklig måltid!Fläskytterfilé-med-chiliIngredienser:

1 kg fläskytterfilé, 900 gr wookgrönsaker, svartpeppar, salt, 2 st paprikor

Sås:

400 gr färska champinjoner, 150 gr soltorkade tomater, 0,75 dl vetemjöl, 6 dl mjölk, 0,75 dl hackad gräslök, 2 dl cremé fraiche och 2 dl cremé fraiche med paprika & chili, 3 tsk paprikapulver, 1,5 tsk chili pulver, 3 msk kalvfond, 1 tsk salt, 0,75 tsk grovmalen svartpeppar 

Gör så här:

  1. Tina wokgrönsaker om frysta används. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  2. Skär fläskfilén i ca 1,5 cm tjocka skivor.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.
  4. Stek fläskytterfilén några minuter på varje sida. Salta och peppra. Fläskytterfilén ska få färg utan att bli bränd så stek på medel-hög effekt. Stek köttet i omgångar. Lägg det stekta köttet ovanpå grönsakerna.
  5.  Skiva champinjonerna och stek dem i smör på medelvärme tills de fått färg och vätskan i champinjonerna sipprat ut och kokat bort.
  6. Skär under tiden de soltorkade tomaterna i små bitar.
  7. Mät upp mjöl och lite av mjölken till såsen (ta samma mängd mjölk som mjölet så blir det lagom) och vispa ut mjölet i mjölken så att det blir en slät smet utan klumpar. Vispa därefter i resten av mjölken.
  8. Låt såsen koka upp under omrörning så det inte bränner fast i botten. Man kan om man vill slänga i en klick smör eller grädde för att det inte ska bränna fast lika lätt. Låt koka på svag värme ca 2 minuter.
  9. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, paprikapulver, chilipulver, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt koka på svag värme några minuter.
  10. Häll såsen över fläskytterfilén.
  11. Skär paprika i långa strimlor, garnera med dem ovanpå såsen.
  12. Ställ in i 225°C i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills det fått lite färg.Fläskytterfilé-med-chili-på-tallrik

Servera med potatis och en sallad!

Ha en skön lördagskväll!

Kram Birgitta

Annonser

3 kommentarer

Kommentera
  1. Petra / Jul 19 2015 7:04 f m

    Mums vad gott det ser ut. Det blåser nästan storm. Vad tråkigt detta är. Jag blir liksom handlingsförlamad, jag vet inte vad jag ska hitta på 😦
    Ha en fin söndag vad du än hittar på.
    Kram Petra

  2. petrasparlor / Jul 19 2015 9:17 f m

    Åh, det såg riktigt gott ut, va hungrig jag blev 🙂

    //Petra

    • underbarahem / Jul 19 2015 5:40 e m

      Det var gott och enkelt att göra och så blev det över, som vi kan värma på nu när vi har semester och annat att göra än laga mat.
      Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bloggäventyr med Bosse Lidén

Författare till romanen "Mina fotsteg i ditt hjärta", "Minnen som stannat kvar" och medförfattare till kåseriboken "Skimrande ögonblick - och dagar i grått". Alla tre böckerna går att köpa här på bloggen. Tryck på köp bok/böcker under min header och du får reda på viktig fakta. Dessutom finns det 33 st kategorier på bloggsmörgåsbordet. Förhoppningsvis hittar du något som tilltalar dig. Hjärtligt välkommen hit. Du får väldigt gärna lämna en trevlig kommentar. Tack för besöket.

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

Petras Pärlor

min digitala syn på saken

En kulturtants julfunderingar

Cramer Cramar Om Julen

LibrarianShipwreck

Libraries, Archives, Technology, Impending Doom

Stockholm Tea House

En mat- och livsstilsblogg.

Fason

Inredning med inspiration från amerikanska östkusten

I gott sällskap

Sätt guldkant på vardagen med hemlagat

Den fula verkligheten....

Om livet före och efter en gastric bypass operation.

Zebeda Chocolate

Det är hiskeligt spännande hur mkt allt du stoppar i kroppen påverkar dig. Det här är för dig som älskar att njuta av livet samtidigt som du bryr dig om hur du gör det. CHOKLAD är nått av det bästa i livet. Min Bok, Chocolate Treats, Nyttigt & Gott, finns ute i handeln nu!

It´s time to be Frank...

Familj, kärlek och sammanhållning.

%d bloggare gillar detta: